Radnice malého městečka varovala před problémy. Přesto tam vláda poslala stovky uprchlíků. A toto se nakonec stalo

13.04.2017 13:10

S každým případem znásilnění v Německu se potvrzuje, že vláda ani lokální úřady nejsou schopny svým občanům garantovat bezpečnost. Deník Bild sleduje kauzu „náruživého mačetáře“ a jeho reportéři se vypravili přímo do uprchlického tábora, kde pobýval.

Radnice malého městečka varovala před problémy. Přesto tam vláda poslala stovky uprchlíků. A toto se nakonec stalo
Foto: Radim Panenka
Popisek: Migranti v hlavním městě Srbska Bělehradě

Otřesný případ brutálního znásilnění třiadvacetileté dívky stále rezonuje německými médii. Čím více informací o případu se objevuje, tím více začíná být jasnější, že německý azylový systém má hluboké nedostatky. Za pachatele byl označen jednatřicetiletý násilník, který před zraky zkoprnělého přítele dívku vyvlekl ze stanu a venku ji s mačetou v ruce znásilnil. Pachatel přišel do Německa z Ghany a pobýval v uprchlickém táboře v Sankt Augustin.

Jak se uvádí v reportáži deníku Bild, v táboře pobývá 502 migrantů, z nichž by plných 364 mělo být deportováno, protože neuspělo se svými žádostmi o azyl. Tábor si rozhodně zaslouží nálepku „problémový“. Ačkoli byl otevřen teprve 1. února letošního roku, policisté již museli k řešení trestných činů vyjíždět šestačtyřicetkrát. Ochránci zákona museli řešit násilné spory mezi obyvateli tábora, krádeže a také falešné požární poplachy.

Celý text v němčině je ZDE.

Ostatně i samotný násilník z Ghany měl před časem co do činění s policií. Zaútočil totiž na svého spolubydlícího se skleněnou lahví a byl kvůli tomuto přestupku vyšetřován. „Příčina nikdy nekončící agrese a chaosu je zřejmá. Většina z obyvatelů tábora již požádala o azyl v jiných zemích Evropské unie a pocházejí z tzv. bezpečných zemí, jako je například zmiňovaná Ghana. Nemají proto nárok na azyl v Německu,“ píše Bild.

Budoucí problémy předvídali i radní v Sankt Augustine, kteří již v prosinci 2016, tedy několik týdnů před uvedením tábora do provozu, si stěžovali úřadům vyšší instance. „Koncentrace více než čtyř stovek migrantů, kteří čekají na deportace, způsobí v rámci tábora problémy. Je velmi pravděpodobné, že budeme čelit násilnostem,“ napsali radní, ale jejich mínění nebral v atmosféře všeobecného jásání nad přijímáním uprchlíků nikdo v potaz.

„Vzhledem ke znásilněné německé ženě a k desítkám dalších případů porušení zákonů zní dnes mínění zdejších radních jako děsivé proroctví,“ píše Bild a cituje reakci ministerstva vnitra regionální vlády v Kolíně nad Rýnem. „Již od 3. dubna v táboře působí speciální koordinátor a plánujeme pro obyvatele tábora rozšířit možnosti sportovního vyžití,“ uvedla mluvčí regionální vlády s tím, že patrně dojde i ke snížení počtu zdejších migrantů.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: pro

Ing. Kateřina Konečná byl položen dotaz

Populismus?

Dobrý den, proč s návrhem na snížení platu přicházíte až teď před volbami? A jestli vám přijde vysoký, což nerozporuji, zajímalo by mě, co s tak vysokým platem děláte vy? Dáváte třeba část na dobročinné účely, jako to třeba dělal prezident Zeman? A ještě jedna věc, není plýtvání penězi celý chod EU,...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Migranti a infekční choroby. „Vláda se to snaží bagatelizovat.“ Profesor Beran varuje

22:15 Migranti a infekční choroby. „Vláda se to snaží bagatelizovat.“ Profesor Beran varuje

Výskyt černého kašle v ČR dosáhl svého dlouholetého maxima. Vedle zvýšeného výskytu černého kašle se…