Rezignace Vojtěcha. Po čtvrteční Jílkové a ultimátu ministerstva vytekly nervy

10.12.2021 13:58

Michal Malý z Trikolory má za to, že Ministerstvo zdravotnictví ČR zavádí cenzuru, což považuje za natolik odpudivé, že to z jeho pohledu vyžaduje rezignaci ministra zdravotnictví za ANO Adama Vojtěcha.

Rezignace Vojtěcha. Po čtvrteční Jílkové a ultimátu ministerstva vytekly nervy
Foto: archiv M. Malý
Popisek: Mchal Malý

Někdejší poslanec za Občanské fórum, posléze za ODS, bývalý člen Svobodných a dnes stoupenec Trikolory má za to, že se ministr zdravotnictví Adam Vojtěch pokouší v Česku zavést cenzuru a tlačí v tomto směru na veřejnoprávní ČT. Malý tu vychází z informací JUDr. Jindřicha Rajchla uveřejněných na sociální síti Facebook.

Rajchl prozradil, že měl být pozván jako jeden z diskutérů do pořadu Máte slovo, ale v jednu chvíli z ČT zaznělo, že pokud opravdu přijde, tak zástupci Ministerstva zdravotnictví se do vysílání nedostaví. A nakonec to prý opravdu skončilo tak, že ČT tlaku z ministerstva ustoupila a Rajchla nepozvala.

Malý má za to, že tu takřka v přímém přenosu sledujeme opětovný návrat k totalitě.

„Nastupuje novodobá totalita, nastupuje fašismus. Společnost je uměle médii názorově rozdělována, aby se rozhádala a byla tak snáze ovladatelná. Uměle se zde vytváří skupina ‚podřadného a méněcenného‘ obyvatelstva, kterému jsou omezována jeho práva a svobody, pokud nejde po proudu, pokud si dovolí nesouhlasit. Tato skupina je protiústavně diskriminována. Vláda pohrdá zákonem a sama trestá ty, kteří neuposlechnou jejích protiprávních nařízení,“ uvedl Malý.

„Soudy značnou část nařízení a opatření vlády zrušily, avšak bez jakéhokoli postihu. Vláda po zrušení nařízení ze strany soudu okamžitě vydá nové, ve kterém změní pár slovíček a které je opět protiprávní. Členové vlády otevřeně přiznávají, že vědomě porušují zákon a nařízení soudů, protože pokud by je dodržovali, pak by nemohli nařídit nic. Snad 50 % prostředků vydaných na covid bylo dle kontroly zřejmě rozkradeno. Opět beztrestně,“ pokračoval Malý s tím, že vláda porušuje Ústavu ČR i jednotlivé zákony republiky, ale nečelí za to příslušnému postihu.

Malý zdůraznil, že nechce nijak zlehčovat covid a nebrojí proti očkování. Prý jen odmítá povinné očkování a volá po tom, aby sama vláda České republiky ctila české zákony. A prý se rozhodně nedá umlčet. Ani on, ani Rajchl. Ani ministerstvem, ani Českou televizí.

„Kritici protiprávních, nesmyslných a neúčinných opatření vlády jsou na obtíž. A tak se vydá pokyn: „Zavřete tomu Rajchlovi hubu!“. No a veřejnoprávní ČR srazí paty a poslechne. Ne, Rajchlovi ani komukoli hubu nezavřete. Na Staromáku se nás sešlo sedm tisíc, pak dvacet tisíc a příště nás bude sto. Ten počet bude stoupat, dokud toho fašistického diktátu a našeho omezování nenecháte. Věřte mi, bude fičák a nebude se vám to líbit! Rajchla ani ostatní neumlčíte. Ministerstvo a ČT zákazem promluvit postavili JUDr. Jindřicha Rajchla do čela anticovidistické opozice a udělali z něj jejího leadera. Pojďme ho podpořit, pojďme se k němu přidat. Nejde jen o covid, jde o naši svobodu!“ zvolal Malý.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

koronavirus

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

autor: mp

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

860 tisíc Ukrajinců v EU. Někteří je chtějí vrátit

18:04 860 tisíc Ukrajinců v EU. Někteří je chtějí vrátit

Česko stojí před otázkou, zdali následovat některé evropské země a vyslyšet volání Kyjeva o pomoc s …