Sebrat ambasádě Ruska elektřinu, plyn, vše. Přední tvář TV NOVA v akci

29.11.2022 10:24 | Ze sítí

Světlo světa spatřila další z řady petic kolujících českým veřejným prostorem. Tato nová petice připomíná, že Ukrajinci teď po ruských útocích musí často trávit podzimní odpoledne a večery ve tmě. Nemají dostatek elektřiny. Autor petice publicista Martin Ondráček proto přišel s nápadem, jak dát Rusům ochutnat jejich vlastní medicínu. Tady v České republice.

Sebrat ambasádě Ruska elektřinu, plyn, vše. Přední tvář TV NOVA v akci
Foto: Hans Štembera
Popisek: Sloupy vysokého napětí

Ruská agrese proti Ukrajině trvá již 279 dní. Rusové v této fázi války útočí na civilní objekty, raketami zasahují domky a další civilní objekty, ale také rozvodny elektrické energie, zdroje tepla i zdroje vody. Z úst ukrajinského prezidenta Volodymyra Zelenského, ale také z úst představitelů NATO, zaznívá, že Rusové chtějí nadcházející zimu proti Ukrajincům využít jako zbraň.

„Prezident Putin se nyní snaží využít zimu jako válečnou zbraň proti Ukrajině, což je strašné a musíme být připraveni na další útoky,“ řekl v předvečer dvoudenního zasedání ministrů zahraničí NATO v rumunské Bukurešti generální tajemník NATO Jens Stoltenberg. „To je důvod, proč spojenci NATO zvýšili svou podporu Ukrajině.“

Server arabské televize Al-Džazíra připomněl, že „Rusko provádí od začátku října zhruba každý týden masivní raketové bombardování ukrajinské energetické infrastruktury, přičemž každá další palba má větší účinek než ta předchozí, protože škody se hromadí a nastává mrazivá zima“.

Publicista Martin Ondráček, který působil v Českém rozhlasu a před tím od počátku tisíciletí řídil sekci zpravodajství a publicistiky v TV Nova a v roce 2019 bylo rozhodnuto, že nějaký čas povede CNN Prima News, přišel s nápadem, jak dát Rusům ochutnat jejich vlastní medicínu, kterou servírují Ukrajincům. Sepsal kvůli tomu petici.

„Už několik týdnů čelí ukrajinská města a vesnice bezprecedentním raketovým útokům ze strany Ruska. Terčem jsou především elektrárny, teplárny a vodárny. Tato nová fáze války přináší katastrofické a navíc každodenní dopady na životy civilního obyvatelstva. Bez energií a vody se ocitají nejen byty, školy a školky, obchody a výrobní závody, ale také například nemocnice. Rusko se evidentně rozhodlo zlomit Ukrajinu tmou a mrazem. Z hlediska vyššího principu mravního žádáme příslušné státní a soukromé distributory energií, aby dali ruským diplomatům v Praze ochutnat jejich vlastní medicínu. Žádáme odpojení všech budov v majetku Ruské federace od plynu, vody a elektrické energie,“ napsal v petici, kterou lze podepsat na internetu.

V úterý dopoledne je pod peticí podepsáno přes 500 lidí.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

Ukrajina (válka na Ukrajině)

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

válka na Ukrajině

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Stručné informace týkající se tohoto konfliktu aktualizované ČTK několikrát do hodiny naleznete na této stránce. Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

autor: mp

Tomáš Zdechovský byl položen dotaz

Právo na opravu

Věci se dají dát opravit už dnes, ale problém je, že oprava často vyjde stejně nebo skoro stejně jako koupit si novou věc. Tak k čemu pak platit za opravu? Nepřijde vám tento zákon EU zase úplně zbytečný? A když dám věc opravit, jakou, pokud vůbec, na ni pak budu mít záruku? Děkuji za odpověď

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Uživateli nejlépe hodnocený komentář

Česká republika dělá vše pro ti, Uživatel se přihlásil ke kodexu Dobré DiskuseApep , 29.11.2022 12:19:24
aby byla prohlášena idiotem Evropy.

|  10 |  0

Další články z rubriky

To snad není možné... Klaus čekal před studiem a poslouchal Rakušana. Musel se držet

14:44 To snad není možné... Klaus čekal před studiem a poslouchal Rakušana. Musel se držet

Exprezident Václav Klaus se v Partii na CNN Prima News vyjádřil k 20. výročí vstupu Česka do Evropsk…