Šéf České pozice zesměšnil moderátora ČT Veselovského kvůli uhlobaronovi. A politoval ho

18.10.2013 12:18

Zakladatel a šéfredaktor České pozice István Léko tvrdě ztrhal výkon moderátora České televize Martina Veselovského, který si do studia pořadu ČT24 Události, komentáře pozval hlavního aktéra kauzy Mostecké uhelné společnosti Antonína Koláčka. Ten prý s moderátorem přímo vytřel podlahu, Veselovský podle hodnocení serveru nebyl schopen s "drzým bývalý uhlobaronem" polemizovat. Ale čí je to ostuda?

Šéf České pozice zesměšnil moderátora ČT Veselovského kvůli uhlobaronovi. A politoval ho
Foto: Hans Štembera
Popisek: Okraj uhelné pánve

Všem občanům, kteří platí koncesionářské poplatky a viděli pořad Události, komentáře, prý muselo být smutno. A moderátora Martina Veselovského jim muselo být velice líto, píše Léko. Antonín Koláček, aktér kauzy MUS, který dostal u švýcarského soudu více než čtyři roky vězení, působil vyrovnaně, usmíval se a snažil se moderátora a diváky přesvědčit, že při privatizaci Mostecké uhelné společnosti neporušil žádný z tehdy platných zákonů.

Martin Veselovský se snažil klást otázky na tělo a chvíli se mu to i dařilo, připouští šéfredaktor serveru, ale později zahnal klíčový muž MUS moderátora do úzkých a začal mít navrch. "Bohužel, konečný výsledek byl takový, že Koláček s Veselovským jednoduše vytřel podlahu. A diváci měli pocit, že v České televizi asi není něco v pořádku," píše autor článku.

Česká televize by si měla sáhnout do svědomí

Vina ale prý není na straně moderátora. Je totiž naprosto nereálné po něm při jeho vytížení vyžadovat, aby byl v tak komplikovaných případech vždy důstojným partnerem všemi mastmi mazaných zástupců protistran. Do studia by měl být zván expert, který daný případ dlouho sleduje, čímž by se situace vyřešila, píše Léko. A takoví lidé prý v České republice určitě existují.

"A pokud šéfové pořadu Události, komentáře nedokázali do studia nikoho takového přivést, neměli zvát ani samotného Koláčka, a tím vystavit moderátora neodvratné porážce," tvrdí šéfredaktor. Veřejnoprávní televize nezaměstnává ani jednoho reportéra, který by případ MUS sledoval od počátku detailně, to je prý chyba a rozhodně by nešlo o žádný luxus.

"Případ MUS je z ekonomického, ale i z politického hlediska tak rozsáhlý a komplikovaný, že takový reportér by o něm dokázal obden přinášet nové a nové informace. Proč v této instituci neexistuje tým investigativních reportérů, kteří důsledně sledují velké korupční kauzy? Ať na to generální ředitel Petr Dvořák najde v sedmimiliardovém rozpočtu pár milionů! V nejhorším případě by Česká televize produkovala o nějakou tu pohádku méně. Diváci ČT24 by pak neměli pocit, že koncesionářský poplatek platí zbytečně," uzavírá zakladatel serveru Česká pozice István Léko.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: adr

RNDr. Luděk Niedermayer byl položen dotaz

bezpečnost EU

Z čeho jste nabyl dojmu, že EU zvládá řešit otázku bezpečnosti? Máte pocit, že si dokázala dobře poradit s migrační krizí, a že je připravena na tu další?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Žádná dohoda nebyla, tvrdí pirát. V zápise něco jiného. Kolem pražských restaurací je dál veselo

4:45 Žádná dohoda nebyla, tvrdí pirát. V zápise něco jiného. Kolem pražských restaurací je dál veselo

Kauza předzahrádek u restaurací v historickém centru Prahy má další vývoj. Snaha o smírné řešení zma…