Sněmovna bude schvalovat sporná pravidla pro národní parky

02.12.2016 6:10

Sněmovna dnes bude schvalovat sporná pravidla pro všechny čtyři národní parky. Na programu je i podobně kontroverzní předloha, podle níž by už stát neplatil svým podnikům odškodnění za to, že je při hospodaření omezuje ochrana přírody.

Sněmovna bude schvalovat sporná pravidla pro národní parky
Foto: Hans Štembera
Popisek: Interpelace na premiéra a vládu. Účast všech zúčastněných nebyla valná

Poslanci by mohli rozhodovat taky o insolvenční novele, jež má omezit šikanózní insolvenční návrhy a podvodné oddlužovací firmy, píše ČTK.

Předloha o národních parcích by měla podle ministerstva životního prostředí více otevřít nejcennější přírodu turistům. Kritici se obávají dopadů normy zejména na šumavské obce a tamní obyvatele. Sešlo se k ní mnoho často protichůdných pozměňovacích návrhů.

Návrhu na zamítnutí bude čelit novela o konci plateb státním organizacím za ekologická omezení. Zastánci nynějšího stavu uvádějí, že zakládá nerovnost vlastnictví. Naopak insolvenční předlohu by dolní komora měla schválit bez větších potíží, byť v ní patrně provede některé úpravy. Ve hře je například návrh, jenž zamezí vyhlášení úpadku u firem, které mají předpoklady uhradit dluhy v určité době samy.

V úvodní kole by měla Sněmovna posoudit novelu o zaměstnanosti, která mimo jiné mění pravidla agenturního zaměstnávání. Agentury mají platit kauci při vstupu na trh a vyšší pokuty v případě pochybení.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Macronův sen o míru během olympiády. Hoffman tuší, proč nevyjde

17:01 Macronův sen o míru během olympiády. Hoffman tuší, proč nevyjde

POHLED IVANA HOFFMANA Sprnová olympiáda v Paříži se Emmanuelu Macronovi zdá vhodnou příležitostí, ab…