TOP 09 s ANO a ČSSD na magistrátu spolupracovat nebude

01.12.2015 15:20

Pražská TOP 09 nevyužije nabídku ANO a ČSSD na vytvoření koalice na magistrátu. Po koaličním jednání to dnes novinářům řekl předseda klubu zastupitelů Václav Novotný. TOP 09 má podle něj vlastní koaliční projekt s ODS, Trojkoalicí a nezávislými a jedná také s piráty. Taková koalice by měla v zastupitelstvu většinu 35 hlasů. ČSSD to od TOP 09 považuje za bouchnutí dveřmi. "Musíme počkat, až ten projekt dožije," uvedla primátorka Adriana Krnáčová (ANO).

TOP 09 s ANO a ČSSD na magistrátu spolupracovat nebude
Foto: Pražské Benátky
Popisek: Vodouch na Vltavě.

"Poděkovali jsme za nabídku s tím, že máme vlastní projekt," uvedl po jednání s ANO a ČSSD Novotný. Menšinová vláda podle něj nepřichází v úvahu. "Chceme, aby se všichni jednoznačně a otevřeně přihlásili ke spolupráci," doplnil.

Piráti ale podle Jakuba Michálka dál trvají na tom, že neusednou v radě spolu s ODS. "Zatím jsme neuvažovali o tom, že bychom toto stanovisko revidovali. Jsme ochotni jednat o nějaké formě podpory. Z našeho hlediska ale zatím není připravena žádná konkrétní podoba koalice," uvedl. Ve čtvrtek se uskuteční krajské fórum pirátů, na které se bude o situaci jednat.

Koalice ANO, ČSSD a Trojkoalice se po řadě potíží rozpadla před několika týdny.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: spa

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Mladí si myslí, že všechno zachránili Američané“. Plzeňský památník obětí války se smutným osudem

21:38 „Mladí si myslí, že všechno zachránili Američané“. Plzeňský památník obětí války se smutným osudem

Zrezivělý památník; víc, než se na pohled zdá. Jména škodováckých obětí druhé světové války po necel…