Tachecí týrala Škromacha za tvrdá slova o Kalouskovi a knížeti

18.09.2013 7:46

Redaktorka Barbora Tachecí přiznala, že u Zdeňka Škromacha nikdy neví, zda je to dobrosrdečný, rozdavačný odborář, nebo vypočítavý demagog. Rozhovor, který s ním vedla pro MF Dnes, ji prý v tomto směru leccos odhalil.

Tachecí týrala Škromacha za tvrdá slova o Kalouskovi a knížeti
Foto: Hans Štembera
Popisek: Senátor Zdeněk Škromach

Anketa

Kterou stranu budete volit? Ptáme se mezi 16.- 22. zářím

19%
20%
5%
5%
1%
hlasovalo: 176660 lidí

Značná část rozhovoru se totiž točila kolem Škromachových výroků, které se leckomu mohou zdát přehnané. Vysvětloval tak i svůj značně expresivní pohled na Nečasovu vládu, která podle Škromachova facebookového vyjádření  praktikovala taktiku spálené země, podobně jako nacisté, a hlavním koordinátorem tohoto pustošení měl být ministr financí Miroslav Kalousek. „Berte to tak, že to bylo zrovna výročí vítězství nad nacismem,“ vysvětlil nadsázku.

Tachecí to nedalo a dále se pozastavovala nad vhodností tohoto příměru. „Za poslední tři roky tady prvky fašizace společnosti prostě existují,“ odpověděl Škromach s tím, že pod pojmem fašista si nemůžeme představovat pouze chlapce s holou lebkou a „haknkrajcem“ na klopě.  „Jsou to mnohdy pánové v krásných kravatách,“ vysvětlil.

Na to bychom podle něj prý měli myslet, protože kdo nepochopil minulost, má problémy s pochopením přítomnosti. „Musí si tu minulost prožít znova a dostane přes držku,“ vyjádřil se místopředseda ČSSD.

Další expresivní označení, které musel vysvětlovat, byl pojem „genocida“, který použil v souvislosti s personálními změnami Karla Schwarzenberga na Ministerstvu zahraničních věcí. Zde však moderátorku poučil, že by si měla zjistit, co slovo genocida znamená. „Znamená to, že vyčistil ministerstvo od lidí, kteří jen čichli k sociální demokracii. A to je realita,“ myslí si.

Redaktorka Tachecí následně jeho zadání splnila a k rozhovoru připsala poznámku, že podle dvou slovníků genocida znamená vyvražďování skupin lidí. Jinak však byla ke Škromachovi shovívavá a v tradičním přiloženém sloupku „mýma očima“ přidala historku, kterak jí Škromach slíbil, že do voleb dostane svou váhu na sto deset kilo. Nyní prý přiznal, že mu ještě osm kilogramů schází, ale na zvídavý dotaz, jak chce řídit zemi, když nedokáže ukočírovat ani sám sebe, pohotově vypálil: „No jo, ale volby měly být až na jaře."

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jav

RNDr. Luděk Niedermayer byl položen dotaz

bezpečnost EU

Z čeho jste nabyl dojmu, že EU zvládá řešit otázku bezpečnosti? Máte pocit, že si dokázala dobře poradit s migrační krizí, a že je připravena na tu další?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Další problém v Německu. Málo peněz zdravotnicím. Tak si to nenechaly líbit

13:31 Další problém v Německu. Málo peněz zdravotnicím. Tak si to nenechaly líbit

Sociální situace je v Německu čím dál více napjatější. Protesty se začínají objevovat už i v malých …