Teď pláčete nad Věrou Špinarovou. Ale kde jste byli, když neměla co jíst? Když neměla na lečo a kus chleba. Po smrti zpěvačky vyplouvají závažná fakta

28.03.2017 8:33

Zpráv o úmrtí populární zpěvačky Věry Špinarové (65) je mnoho i v dnešních novinách. Deník Blesk přináší vzpomínky nejen jejích kolegů z branže, ale i politiků. Na Facebooku se však také vyjádřil mluvčí Patriotů Daniel Rovný.

Teď pláčete nad Věrou Špinarovou. Ale kde jste byli, když neměla co jíst? Když neměla na lečo a kus chleba. Po smrti zpěvačky vyplouvají závažná fakta
Foto: spinarova.cz
Popisek: Zpěvačka Věra Špinarová

„Dnes jsou všichni smutní, že nás Věra Špinarová opustila, ale kdo si na ni vzpomněl v devadesátých letech, když neměla co jíst?“ zeptal se Rovný. „Když sedm let přemýšlela, zda si může koupit suroviny na lečo a kus chleba? Kdyby ji pak pan Václav Fischer nepostavil zpět na nohy, bůh ví, jak by skončila! Jen díky němu prožila neuvěřitelný comeback. Dnes si podnikání Václava Fischera bere kdejaký nýmand do pusy, ale udělal toho mnoho dobrého. Třeba naučil občany ČR opět cestovat bez salámů a paštik. Takže status o Věře Špinarové končím tím, že děkuji Václavovi Fischerovi za to, jak jí pomohl,“ nechal se slyšet.

„Byla stoprocentně upřímná a nakonec řekla všechno, včetně problémů s chlapy i alkoholem i to, jak do antikvariátu musela nosit cédéčka, aby měla na jídlo... Vzestupy i pády, které tato drobná žena prožila, by položily leckoho. Věra se však vždycky nějak ‚zmátořila‘ a právě měla našlápnuto na další kapitolu své kariéry. Na tomhle světě to však už nebude... Věro, drž mi tam nahoře místo na baru, musíme si spolu dát ještě to pivo!“ vzpomněla obdobně na Špinarovou autorka autobiografické knížky o zpěvačce Karin Stružková.

Anketa

Postoupí prof. Jiří Drahoš do 2. kola volby prezidenta?

13%
hlasovalo: 13110 lidí

Jejich vzkazy tak jsou zcela odlišné od vzpomínek, které na slavnou zpěvačku zaznívají.

„Vyslovuji svou hlubokou soustrast nad odchodem fenomenální zpěvačky Věry Špinarové. Děkuji jí zároveň za vše, čím českou kulturu obohatila,“ uvedl například ministr kultury Daniel Herman (KDU-ČSL). „Vítám, že v médiích byla flexibilně přizpůsobena programová skladba,“ dodal pak pro ParlamentníListy.cz.

Své řekla i bývalá první dáma Dagmar Havlová. „Věra s Víťou Vávrou mě pozvali na svoji svatbu před mnoha lety. Zdá se mi, jako by to bylo včera. A je pro mě naprosto neuvěřitelné, že tato mimořádná zpěvačka a silná žena s nezdolnou energií už tady není. Ať odpočívá v pokoji,“ zmínila. 

„Česká hudební scéna přišla o jeden ze svých velkých klenotů. Podmanivý hlas Věry Špinarové nám všem bude chybět,“ domnívá se předseda vlády Bohuslav Sobotka (ČSSD). 

Písničkář Jarek Nohavica uvedl, že Špinarovou měl moc rád. „Jako skvělou zpěvačku i kamarádku. Je mi to moc líto. Zpívala do posledního dechu,“ řekl. „Přišli jsme o nejlepší chraplák. Věra Špinarová zůstala navždy věrná rodnému Ostravsku a nikdy se k němu neotočila zády. Nikdy nezapomeneme na její energii a radost ze zpívání,“ zmínil ministr zahraničí Lubomír Zaorálek (ČSSD). 
 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

Ing. Kateřina Konečná byl položen dotaz

Populismus?

Dobrý den, proč s návrhem na snížení platu přicházíte až teď před volbami? A jestli vám přijde vysoký, což nerozporuji, zajímalo by mě, co s tak vysokým platem děláte vy? Dáváte třeba část na dobročinné účely, jako to třeba dělal prezident Zeman? A ještě jedna věc, není plýtvání penězi celý chod EU,...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Migranti a infekční choroby. „Vláda se to snaží bagatelizovat.“ Profesor Beran varuje

22:15 Migranti a infekční choroby. „Vláda se to snaží bagatelizovat.“ Profesor Beran varuje

Výskyt černého kašle v ČR dosáhl svého dlouholetého maxima. Vedle zvýšeného výskytu černého kašle se…