Tohle není maximum, které ČSSD mohla získat, myslí si Hašek

26.10.2013 17:41

Michal Hašek získal po Karlu Schwarzenbergovi nejvíce preferenčních hlasů, jinak ale z výsledků ČSSD moc nadšený není. Podle něj strana mohla získat více hlasů, nyní tak bude muset prosazovat menšinovou vládu za podpory některého z dalších subjektů.

Tohle není maximum, které ČSSD mohla získat, myslí si Hašek
Foto: Hans Štembera
Popisek: Michal Hašek

Michal Hašek nejprve poděkoval všem voličům, pak ale dodal: „My jsme očekávali, že budeme vítězem parlamentních voleb, ale čísla pod 25 procent jsme považovali za nedobrý výsledek.“ Podle něj totiž ČSSD rozhodně mohla získat více.

AKTUÁLNÍ VÝSLEDKY VOLEB: Sčítání hlasů minutu po minutě

„Jsme vítězem voleb, byť s menším mandátem, než jsme očekávali,“ připomněl Hašek. „Jsme tedy vítězem voleb, máme odpovědnost,“ zdůraznil. Jeho strana je tak zodpovědná za to, aby našla shodu v Poslanecké sněmovně. „Grémium začne tím, že sestaví, vyjednávací tým,“ dodal.

S kým se ale ČSSD bude snažit domluvit? Podle Haška strana dodrží slovo a TOP 09 ani ODS nebudou jejich partnery. „To je něco, na čem trváme, za čím si stojíme,“ ujišťoval. Budou tedy jednat o menšinové vládě ČSSD a budou hledat podporu jednotlivých sněmovních subjektů. Nevynechají ani Andreje Babiše a jeho ANO, jak dodal Hašek.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: pan

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Aby nám EU neuchvátili extrémisti.“ Nerudová prozradila, proč chce do Bruselu

11:22 „Aby nám EU neuchvátili extrémisti.“ Nerudová prozradila, proč chce do Bruselu

Jednotná v rozmanitosti. Motto, které EU používá už od roku 2000. Je ale i po 24 letech jednota skál…