Ty sráči, napsal poslanec ČSSD synovi ministra Stropnického. A to zdaleka nebylo vše

24.03.2015 16:26

Matěj Stropnický již po několika měsících ve funkci náměstka pražské primátorky čelí tlaku na své odvolání, nadřízená Adriana Krnáčová mu dokonce začala vyhrožovat trestním oznámením. Nyní on sám sepsal svou verzi dění na magistrátě a pěkně tím naštval svého kolegu z ČSSD.

Ty sráči, napsal poslanec ČSSD synovi ministra Stropnického. A to zdaleka nebylo vše
Foto: Hans Štembera
Popisek: Matěj Stropnický

"Po dvou měsících neústupnosti Trojkoalice, během nichž čelíme soustavnému usilování dvojice Poche/Kleslová o moje magistrátní bezživotí, začala nová etapa: šikana,“ napsal v úterý rozhořčený Stropnický junior na svůj Facebook.

A začal vypočítávat újmy, jakých se mu dostalo. Primátorka prý například zrušila akci "Ozvučná deska“ v primátorské rezidenci, jejíž obnovení Stropnický inicioval. Na návrh sociálnědemokratického radního Petra Dolínka byly zamítnuty akce na Nákladovém nádraží Žižkov, na kterých si Stropnický, sám dlouho působící na radnici právě na Žižkově, neobyčejně cenil. Náměstkyně Kislingerová si prý z tří set městských příspěvkových organizací vybrala ke kontrole hospodaření Institut plánování a rozvoje, spadající pod něj. A navíc primátorka Krnáčová zadala prošetření Stropnickým vypracovaných posudků na Pražské stavební předpisy, které se prý navzdory kolegům v radě snaží zachránit.

"Jak málo stačí: Znelíbit se dvěma obskurním vlivným stínům v pozadí, jimž v jejich vlastních stranách neuměl nikdo čelit, dokud byl čas,“ povzdechl si v narážce na dvojici výše zmíněných jmen.

Odpověď mu dorazila po chvilce od Miroslava Pocheho z ČSSD, který vykonává též funkci europoslance. "Ahoj Matěji, zdravím z Bruselu,“ pozdravil náměstka, pak ovšem spustil nálož. S Radmilou Kleslovou, se kterou prý tvoří tandem, se prý neviděl více než rok.

"Na druhou stranu v mnoha ohledech musím souhlasit a v žádném stínu to neskrývám, že s tebou se nedá spolupracovat,“ zaútočil. I když jsou prý zelení ČSSD blízcí programem, lidská stránka tvoří nepřekonatelnou propast. "Já jsem ti zcela jasně a osobně řekl, že si myslím, že jsi bohapustý sráč a nijak se s tímto názorem netajím,“ dodal.

Poslední měsíce společné práce na radnici Prahy 3 prý byly kvůli Stropnického absolutní neschopnosti komunikace naplněny jen hádkami a boucháním do stolu. Pokud prý mají se Stropnickým podobnou zkušenost i jeho noví kolegové na magistrátu, vůbec se tomu nediví.

Doslova z Facebooku Matěje Stropnického:

Matěj Stropnický:

Po dvou měsících neústupnosti Trojkoalice, během nichž čelíme soustavnému usilování dvojice Poche/Kleslová o moje magistrátní bezživotí, začala nová etapa: šikana. Primátorka zrušila konání mnou iniciované obnovené Ozvučné desky v primátorské rezidenci, ač je tam v nahlášeném termínu volno a byl přislíben. Akce na Nákladovém nádraží Žižkov naplánované na letošek pod hlavičkou Institutu plánování a rozvoje měly tak jako ostatní akce spolupořádané městem nárok na city lightové plochy, dnes byly jen a pouze pro nádraží na návrh Petra Dolínka zamítnuty. Ze všech asi 300 městských příspěvkových organizací si kolegyně náměstkyně Kislingerová vybrala jen a pouze Institut plánování a rozvoje, jehož detailní rozpočet si dnes vyžádala. Radní Hašek blokuje už měsíc a půl zřízení komise k pražským břehům, takže hrozí, že akce na náplavce budou letos ve znamení byznysu. A k tomu primátorka iniciovala prošetření mnou zadaných posudků ve věci dalšího postupu s Pražskými stavebními předpisy, které se snažím navzdory kolegům v Radě HMP zachránit, a chce na mne podat kvůli tomu trestní oznámení. Jak málo stačí: znelíbit se dvěma obskurním vlivným stínům v pozadí, jimž v jejich vlastních stranách neuměl nikdo čelit, dokud byl čas.

Miroslav Poche:

Ahoj Matěji, zdravím z Bruselu. Na úvod musím přiznat zcela otevřeně a pravdivě, že jsem paní Kleslovou neviděl nejméně rok, ale spíše myslím, že ještě déle. Na druhou stranu v mnoha ohledech musím souhlasit a v žádném stínu top neskrývám, že s tebou se nedá spolupracovat. Ač je nám program SZ blízký jak na Praze 3 tak v hl.m. Praze, tak ta lidská stránka věci prostě k společnému řízení patří. Já jsem ti zcela jasně a osobně řekl, že si myslím že jsi bohapustý sráč a nijak se tímto mnázorem netajím. Nevím co si o tobě myslí R. Kleslová. Poslední měsíce naší společné koalice na P3 byla díky tvé absolutní neschopnosti mezilidské komunikace naplněna jen hádkami, noucháním dveřmi a dos tolu, myslím, že na to nikdo nevzpomíná rád. Pokud mají kolegové z tvého nového působiště podobnou zkušenost tak se tomu vůbec nedivím. Můžeš člověka, se kterým jsi přes dva roky seděl v radě( a myslím, že se nám lecos podařilo) označit za temný stín, ale to více vypovídá o tobě. Měl bys tuto novinku, ale sdělirt i svým spolupracovníkům, kteří mě s čím dál větší intenzitou kontaktují a prosí, abych ti pomohl v boji s temnou stranou pražské politiky!! hezký den do Prahy.

Vyjádření Adriany Krnáčové, zaslané Parlamentním Listům.cz:

Je to mladý muž, který na sociálních sítích rád vystupuje rád jako bojovník proti všem a jeho fanoušci ho za to obdivují. Mě to nevadí, já mu často rozumím, ve spoustě aktivitách mu fandím, a když to jde, tak ho podporuji. Musí ale pochopit, že vše nepůjde tak, jak si on usmyslí a je potřebné si osvojit pravidla a zákony, které platí pro všechny stejně. Úředníci nemohou na jeho pokyn porušovat interní předpisy a pan Stropnický si nemůže dovolit neinformovat o důležitých postupech Radu hl. města.  Ráda bych ale počkala na interní kontrolu, která má zjistit, jestli došlo ke spáchání trestného činu nebo ne.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jav

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Že ji neměli rádi? Za tím bude něco jiného. Petr Žantovský tuší, co je za koncem ministryně

4:44 Že ji neměli rádi? Za tím bude něco jiného. Petr Žantovský tuší, co je za koncem ministryně

TÝDEN V MÉDIÍCH Za hodně brutální znásilnění vnímání politiky se dá brát vyjádření Heleny Langšádlov…