Úřad Bradáčové dostal pokutu. Její vina to ale není

13.12.2012 9:06

Někdejší vrchní státní zástupce Vlastimil Rampula uveřejnil video, které bylo pořízeno z bezpečnostních kamer umístěných na úřadě. Rampula poukazoval na to, že touto nahrávkou bylo porušeno právo na ochranu osobních údajů. A patřičný úřad mu dal za pravdu. Udělil pokutu Vrchnímu státnímu zastupitelství ve výši pěti tisíc korun. Informuje o tom čtvrteční MF Dnes.

Úřad Bradáčové dostal pokutu. Její vina to ale není
Foto: hns
Popisek: Vrchní zástupce Vlastimil Rampula

„Důvodem bylo porušení ochrany zabezpečení kamerového systému,“ potvrdila MF DNES mluvčí Úřadu na ochranu osobních údajů Hana Štěpánková. Současná šéfka VSZ v Praze Lenka Bradáčová pochybení uznala  a oznámila, že suma již byla uhrazena.

Za účelem pořízení nahrávek někdo zřejmě vnikl do kanceláře tehdejšího Rampulova náměstka Libora Grygárka. Případem se zabývala i policie, ale odložila ho. Server Týden.cz v této souvislosti připomíná, že nejvyšší státní zástupce Pavel Zeman Rampulu za zveřejnění videa zkritizoval, protože díky tomu mohlo dojít k vyzrazení utajovaných informací.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Ing. Aleš Juchelka byl položen dotaz

Neutíkáte od problému?

Na vyřešení důchodové reformy jste měli dost času, když jste byli ve vládě, a to i ještě před covidem. Nepřišli jste s ničím a teď o ní nechcete ani s koalicí jednat, ale jak chcete i do budoucna prosadit nějakou zásadní reformu, když už teď se zdají jednání ve slepé uličce? Já mám obavu, že se jako...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Migranti a infekční choroby. „Vláda se to snaží bagatelizovat.“ Profesor Beran varuje

22:15 Migranti a infekční choroby. „Vláda se to snaží bagatelizovat.“ Profesor Beran varuje

Výskyt černého kašle v ČR dosáhl svého dlouholetého maxima. Vedle zvýšeného výskytu černého kašle se…