V Charkově vybuchl bar, který měli v oblibě ukrajinští vojáci

10.11.2014 7:47

V centru Charkova na východě Ukrajiny v noci na dnešek vyletěl do povětří noční bar, který údajně měli v oblibě zejména příslušníci dobrovolnických jednotek bojujících na vládní straně proti proruským separatistům. Osm zraněných bylo převezeno do nemocnice, z toho tři jsou podle webu listu Ukrajinska pravda ve vážném stavu.

V Charkově vybuchl bar, který měli v oblibě ukrajinští vojáci
Foto: wikipedia
Popisek: Ukrajinská vlajka

Příčiny výbuchu zatím nejsou jasné. Podle jedné verze došlo k výbuchu plynu, avšak hovoří se i o explozi záhadného balíčku, údajně položeného u baru. Na místě zasahují policisté, hasiči a zdravotníci. Oběti na životech nejsou hlášeny.

Šéf podniku je podle portálu censor.net přesvědčen, že se bar stal terčem teroristického útoku. „Vybíráme tu pomoc pro uprchlíky, vojáky a sirotky. Myslím, že to byl teroristický útok. Víc ukáže vyšetřování. Ale přímé konkurenty jsme neměli," prohlásil Mychajlo Ozerov.

„Charkovští partyzáni si zaslouží jedničku," napsala povstalecká agentura Novorossija.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

Ukrajina (válka na Ukrajině)

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

autor: vam, čtk

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

860 tisíc Ukrajinců v EU. Někteří je chtějí vrátit

18:04 860 tisíc Ukrajinců v EU. Někteří je chtějí vrátit

Česko stojí před otázkou, zdali následovat některé evropské země a vyslyšet volání Kyjevu o pomoc s …