Ve Žlutých lázních v Praze je uvolněný ponton

04.06.2013 6:18

Ve Žlutých lázních v Praze mají problém s uvolněným pontonem. Zastupující primátor Tomáš Hudeček (TOP 09) na dotaz ČTK řekl, že ponton není možné odstřelit, situace se má řešit ráno.

Ve Žlutých lázních v Praze je uvolněný ponton
Foto: Facebook.com
Popisek: Povodně 2013

Podle některých zdrojů ČTK padl na krizovém štábu i návrh, aby na místo přijel tank, ke kterému by byl ponton přivázán. Ponton má rozměry 20 krát 10 metrů a váží pět tun.

Mluvčí hasičů Pavlína Adamcová uvedla, že hasiči místo opustili s tím, že situaci nejsou schopni za tmy vyřešit. "Naši hasiči opustili Žluté lázně, protože není v našich silách zabezpečit ponton tak, abychom při tom neohrozili zdraví a životy našich hasičů," uvedla Adamcová.

Podobná situace nastala i při ničivých povodních v roce 2002. Ke dvěma tankům byla tehdy připoutána loď jménem Kristian Marco. Plavidlo totiž majitelé včas neodklidili do chráněného přístavu a bylo riziko, že se utrhne a ohrozí pražské mosty.


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: dkr, čtk

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Důchodce, který „uvěřil“. Nechtějte vědět, co za chvíli poběží na ČT

7:15 Důchodce, který „uvěřil“. Nechtějte vědět, co za chvíli poběží na ČT

Zmatený důchodce, který uvěřil fake news o atomové válce a chodí po městě v atombordelu. To je hlavn…