Velebovi jeden ministr připomíná Jidáše. Čtenáři prozradil, který to je

26.03.2016 13:28

Senátor a předseda Strany práv občanů Jan Veleba odpovídal na svém profilu na serveru ParlamentníListy.cz na dotazy čtenářů. Týkaly se nejen migrační krize a islámu, ale i solárních elektráren či hanobení státních symbolů.

Velebovi jeden ministr připomíná Jidáše. Čtenáři prozradil, který to je
Foto: Hans Štembera
Popisek: Senátor Jan Veleba

Jeden ze čtenářů přirovnal ústupky muslimům k ústupkům nacistickému vůdci Adolfu Hitlerovi. „Nedráždil se a ustupovalo se mu a taky to bral jako slabost, ne tolerantnost a začít válčit se mu tím stejně nezabránilo,“ napsal čtenář a otázal se i na osobu ministra kultury Daniela Hermana (KDU-ČSL).

„Po tom, co se teď stalo v Bruselu, jsou možná jenom dvě řešení. První – pokračovat v blábolech o multikulti a tu a tam přimhouřit oko nad nějakým tím výbuchem, desítkami mrtvých a stovkami zmrzačených, nebo konečně přikročit k systému řešení,“ uvedl Veleba. To je podle něj zastavení příjmu uprchlíků, vyhoštění nelegálních migrantů a důkladné prověření všech, kteří zde žijí. 

„Jeden Ježíšův učedník ho zradil, jmenoval se Jidáš, a právě toho mně pan Herman svým vystupováním silně připomíná,“ uvádí Veleba. 

Celá otázka i s odpovědí ZDE.

„Kdy přestane stát vyplácet miliardy dotací anonymním vlastníkům solárních elektráren?“ zeptal se další ze čtenářů.

Veleba odpověděl, že nastavené je to na rok 2020. Následně popsal to, co viděl před třemi roky ve Volarech. „Tam je uvnitř území města zpevněná plocha, na které jsou solární panely, což mne velmi překvapilo a zeptal jsem se, proč tam jsou a co tam bylo dřív,“ popisoval Veleba. Dozvěděl se, že tam byla dřevotřískárna, kde bylo zaměstnáno 500 lidí. Ta se zbourala a na uvolněné ploše je solární elektrárna. „Jejím majitelem je Mirek Topolánek a jeden bývalý starosta nedalekého okresního města, samozřejmě ODS,“ uvedl Veleba. 

Celá otázka i s odpovědí ZDE.

„Neměl by existovat zákon, který trestá ty, co hanobí jakékoliv státní symboly a prezidenta republiky?“ ptal se další čtenář a také dodal, že to, co se dnes děje, je anarchie. 

„Nejenomže to je anarchie, ale děje se něco mnohem závažnějšího,“ souhlasil Veleba. V případě, že jsou státní symboly hanobeny a nenásleduje trest, znamená to podle něj úpadek a dekadenci.

„Když vloni na státní svátek byla ukradena z Pražského hradu standarta prezidenta republiky a na její místo byly pověšeny obří trenýrky, tak předseda vlády Bohumil Sobotka to okomentoval na sociálních sítích, že ‚jedny trencle tato země unese‘. Jaký bude výsledek? Ten, že nikomu nebude nic svaté, že mladá generace bude mít absenci vlastenectví, že je dovoleno absolutně vše. Netřeba říkat, k čemu to povede,“ podotkl také. Dle jeho názoru by měl existovat zákon, který by postihoval hanobení státních symbolů. „Ale o tom můžeme uvažovat až tehdy, až nebude u moci Bohuslav Sobotka, Jiří Dientsbier, Pavel Bělobrádek a další,“ uzavřel tuto problematiku.

Celá otázka i s odpovědí ZDE.

Poslední dotaz jedné čtenářky směřoval k nenaplňování usnesení ohledně dohody s Tureckem, které schválíla Poslanecká sněmovna, premiérem Bohuslavem Sobotkou (ČSSD). „Je snad jediný, který rozhoduje o našem osudu? Není to již vlastizrada na českém národu, snad by za to měl ‚pan‘ Sobotka sesazen ze svého trůnu. Může v tom zasáhnout Senát? Nebo je vám také jedno, jak to dopadne s naším národem?“ otázala se. 

„Sobotku a ČSSD zvolili voliči a není to tak dlouho. A ti také mohou v dalších volbách udělat změnu. Jsem velmi zvědav, zda se tak stane. Už začínají chodit do schránek předvolební sliby,“ odvětil Veleba.

Celá otázka i s odpovědí ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Zachránit svět před komunisty, marxisty a fašisty“. Trump na dálku rozpálil Orbánovu konferenci

16:34 „Zachránit svět před komunisty, marxisty a fašisty“. Trump na dálku rozpálil Orbánovu konferenci

V Budapešti od čtvrtka již potřetí probíhá maďarská verze Konference konzervativní politické akce (C…