Vláda dnes zřejmě schválí státní rozpočet na příští rok. Jednat bude i o uprchlické krizi

23.09.2015 6:04

Kabinet Bohuslava Sobotky (ČSSD) na dnešním zasedání zřejmě schválí státní rozpočet na příští rok. Po úterním jednání evropských ministrů vnitra, kteří většinou hlasů schválili jednorázové rozdělení 120.000 uprchlíků, bude kabinet probírat i pozici Česka před večerním summitem premiérů EU na stejné téma. Vláda se dále bude zabývat možností předčasného odchodu horníků do důchodu. Projednat má například také návrh na vznik nezávislého regulačního úřadu na železnici.

Vláda dnes zřejmě schválí státní rozpočet na příští rok. Jednat bude i o uprchlické krizi
Foto: Hans Štembera
Popisek: Pohled do vládní lavice na zasedání sněmovny

Zasedání začne v 10:00 a tiskovou konferenci po jednání vlády svolala Strakova akademie na 13:00. Po 17:00 začne premiérův program v Bruselu.

Rozpočet se schodkem 70 miliard korun by přesto ministři měli definitivně schválit, ČTK to potvrdili ministr financí Andrej Babiš (ANO) i Sobotka. Kabinet zahájil finální debatu o rozpočtu před dvěma týdny, rozpočet musí schválit a předat do Poslanecké sněmovny do konce září. Zda ministrům bude vymezený čas stačit i na projednání dalších bodů, není jisté.

Na programu je například novela zákona o státní službě, která se bude týkat zejména diplomatů. Novela školského zákona má přinést povinný poslední rok předškolního vzdělávání od září 2017, jednotné přijímací zkoušky na maturitní obory středních škol od jara 2017 a změny v maturitách.

 


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vam, čtk

Ing. Věra Kovářová, MIM byl položen dotaz

Důchodová reforma

Tvrdíte, o důchodové reformě jednáte i s laickou veřejností. Jak? Kde? Jsem si ničeho takového nevšiml. A myslíte, že má smysl schvalovat něco, na čem se aspoň z větší části neshodnete s opozicí? K čemu reforma, kterou jiná vláda zase zruší, což už se stalo? Nebylo třeba chybou, že jste s opozicí ne...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zhrození nad Pavlem: Kdo mu psal projev? Přednesl argumenty proti angažmá ČR v aliancích

20:11 Zhrození nad Pavlem: Kdo mu psal projev? Přednesl argumenty proti angažmá ČR v aliancích

Při pietním aktu na Vítkově podle publicisty a novináře Petra Žantovského prezident Petr Pavel zapom…