Vydělal miliardy a zbyde po něm bída, je to hnus. Okamura se pustil do Bakaly

19.09.2013 12:42

Předseda Úsvitu přímé demokracie a senátor Tomio Okamura se pustil do miliardáře Zdeňka Bakaly. Ten by měl horníkům finančně pomoci, protože po celou dobu na dolech vydělával miliardy a věděl, že je jednou bude muset zavřít. Privatizaci OKD pak Okamura označil za loupež.

Vydělal miliardy a zbyde po něm bída, je to hnus. Okamura se pustil do Bakaly
Foto: Hans Štembera
Popisek: Senátor Tomio Okamura

„Privatizaci 46% podílu státu v OKD v roce 2004 za 4,1 mld. Kč považuji za loupež posvěcenou státem,“ tvrdí a dodává, že podle auditu renomované firmy Ernst&Young měly být akcie prodány šestinásobně dráž. „Zdeněk Bakala vydělal na OKD zatím 67 mld. Kč.,“ připomíná.

Tomio Okamura

  • SPD
  • Předseda hnutí Svoboda a přímá demokracie (SPD)
  • poslanec

Loupeže se účastnili Sobotka, Gross i ODS

Kdo za touto loupeží stojí, je jasné. „Na této loupeži se podílela minulá garnitura ODS a ČSSD včetně Stanislava Grosse a dnešního předsedy ČSSD Bohuslava Sobotky.“ A pokračuje: „Bohužel, vzhledem k dírám v zákoně nebude možné je potrestat za prokazatelně miliardové škody, které tito kumpáni státu a nám všem způsobili.“

Celý článek ZDE

Okamura soudí, že Bakala by se měl finančně podílet na sanaci podniku a dočasném zajištění horníků. „Pan Bakala, který na regionu takto zbohatl, by měl věnovat alespoň jednu ze svých mnoha miliard pro postižené horníky, aby měli možnost se o sebe a své rodiny alespoň v začátcích postarat. Teď to je tak, že pan Bakala a spol. z regionu vytáhli řádově miliardy korun a zbyde po nich bída. To je hnus,“ zlobí se senátor.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: lze

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Zachránit svět před komunisty, marxisty a fašisty“. Trump na dálku rozpálil Orbánovu konferenci

16:34 „Zachránit svět před komunisty, marxisty a fašisty“. Trump na dálku rozpálil Orbánovu konferenci

V Budapešti od čtvrtka již potřetí probíhá maďarská verze Konference konzervativní politické akce (C…