Žádné kecy. Rusko ohrožuje celý svět. Odchovanec ČT Filip Horký šíří alarmující výběr z tisku

11.12.2016 7:46

„Prázdný kecy a strašení? Vážně? Tak se podívejme jen na dění od začátku listopadu,“ vybral zprávy ze světového i českého tisku v souvislosti s Ruskem redaktor webu DVTV a bývalý zpravodaj ČT24 Filip Horký.

Žádné kecy. Rusko ohrožuje celý svět. Odchovanec ČT Filip Horký šíří alarmující výběr z tisku
Foto: Hans Štembera
Popisek: Vlajka Ruska

Nejprve si všímá zprávy serveru Washington Post a Reuters o zásahu Ruska do voleb amerického prezidenta. „Podle aktuálních zpráv nešlo jen o podkopání důvěry v americký volební systém, ale o přímou podporu zvolení Trumpa,“ zmiňuje Horký.

Následně se zaměřuje i na dění v Sýrii a na destabilizaci zemí. „Ředitel britské zpravodajské služby MI6 varoval, že kyberútoky, propaganda a rozvracení ze strany nepřátelských států znamenají ‚zásadní hrozbu‘ pro evropské demokracie včetně Velké Británie. V souvislosti s akcí v Sýrii pak zmínil Rusko napřímo,“ sdělil redaktor se slovy, že před klíčovými parlamentními volbami v Německu se Rusko snaží destabilizovat i tuto společnost. „V Černé hoře podle místní prokuratury plánovala skupina ‚ruských nacionalistů‘ atentát na premiéra Mila Djukanoviče a převzetí moci proruskou koalicí,“ dodal.

Závěrem si pak Horký všímá slov českého ministra obrany Martina Stropnického, podle nějž funguje v Česku 30 serverů šířících protiruskou propagandu. „A že tyhle servery přece nemají žádnou relevanci a nemají vliv? Tak se podívejte na data Českého rozhlasu, který zmapoval, jaké články MY, MY všichni na Facebooku sdílíme. Jedním z nejoblíbenějších je třeba ten o nařízení prezidenta Putina svým státním úředníkům: ‚Máš, úředníčku, nebo členové tvé rodiny bankovní účet v zahraničí? V tom případě nemáš co dělat ve státní a veřejné správě a štandopede se pakuj!‘ Umíte si představit zděšení mezi českými úřednickými vyžírkami, ať už na ministerstvech či v regionech?“ uzavřel Horký.

Jeho názor sdílel například publicista a poradce Pavla Bělobrádka Martin Schmarz. A v diskusi se tématu nadšeně chytil Jakub Janda z Evropských hodnot, který začal bít na poplach, že dvacet pět procent Čechů věří spíše dezinformačním projektům, než tradičním médiím.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Zachránit svět před komunisty, marxisty a fašisty“. Trump na dálku rozpálil Orbánovu konferenci

16:34 „Zachránit svět před komunisty, marxisty a fašisty“. Trump na dálku rozpálil Orbánovu konferenci

V Budapešti od čtvrtka již potřetí probíhá maďarská verze Konference konzervativní politické akce (C…