Zahradil z ODS se na Facebooku překvapivě vyjádřil k Nagyové a Nečasovi

10.12.2014 13:02

Z ODS se v souvislosti s kauzou Nagyová opět ozývají hlasy o policejně-justiční mafii. Vyšetřovatelé v této kauze nijak nepokročili a k obvinění nacházejí jen drobnosti. Taková kauza by podle Jana Zahradila v normálních zemích vedla k pádu vlády. U nás je tomu jinak, píše ve svém komentáři na facebookových stránkách europoslanec.

Zahradil z ODS se na Facebooku překvapivě vyjádřil k Nagyové a Nečasovi
Foto: Hans Štembera
Popisek: Jana Nagyová přiváděná eskortou justiční stráže

 „Řeči o policejně-justiční mafii, co tu na fb znova pár dní jedou, mě, přátelé, už fakt nebaví. Ano, část policie a státních zástupců si v poslední době zjevně zasedla na politiky, protože je to snadná lovná zvěř (zejména hromadná vyšetřování celých zastupitelstev nebo jejich rad považuju za zvěrstvo). ALE to neznamená, že nějaká ta "býčí šíje se zlatým řetězem" (abych použil svůj copyright), která se jim dostane do hledáčku, a navíc se jim otevřeně směje do ksichtu, je šikanovanou obětí zvůle orgánů státní moci. A ano, v červnu 2013 to na Úřadě vlády s těmi manévry těžce přehnali a doufám, že se jim to vrátí. ALE pokud šéfka kabinetu premiéra je zároveň jeho životní partnerko, a navíc překračuje své pravomoci, tak to na pád vlády v normální zemi stačí, jakkoliv nejde o trestný čin. A to si zase přiznejme,“ píše doslova Zahradil na Facebooku.

Naposledy jednání v kauze Jany Nečasové, dříve Nagyové, obžalované ze zneužití Vojenského zpravodajství  soudkyně odročila na polovinu ledna kvůli námitce, podle které je nutné požádat ministerstvo obrany o zbavení mlčenlivosti u vojenských důstojníků. Mělo by se týkat období již od roku 2010, tedy dva roky před tím, než se staly první skutky popisované obžalobou, u kterých jsou zpravodajci již mlčenlivosti zbaveni.

Co uvedl na Facebooku Jan Zahradil:

Řeči o policejně-justiční mafii, co tu na fb znova pár dní jedou, mě, přátelé, už fakt nebaví. Ano, část policie a státních zástupců si v poslední době zjevně zasedla na politiky, protože je to snadná lovná zvěř (zejména hromadná vyšetřování celých zastupitelstev nebo jejich rad považuju za zvěrstvo). ALE to neznamená, že nějaká ta "býčí šíje se zlatým řetězem" (abych použil svůj copyright), která se jim dostane do hledáčku, a navíc se jim otevřeně směje do ksichtu, je šikanovanou obětí zvůle orgánů státní moci. A ano, v červnu 2013 to na Úřadě vlády s těmi manévry těžce přehnali a doufám, že se jim to vrátí. ALE pokud šéfka kabinetu premiéra je zároveň jeho životní partnerkou, a navíc překračuje své pravomoci, tak to na pád vlády v normální zemi stačí, jakkoliv nejde o trestný čin. A to si zase přiznejme.


Ing. Jan Zahradil

  • ODS
  • Řekněme NE evropské federaci!
  • europoslanec

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: bra

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Že ji neměli rádi? Za tím bude něco jiného. Petr Žantovský tuší, co je za koncem ministryně

4:44 Že ji neměli rádi? Za tím bude něco jiného. Petr Žantovský tuší, co je za koncem ministryně

TÝDEN V MÉDIÍCH Za hodně brutální znásilnění vnímání politiky se dá brát vyjádření Heleny Langšádlov…