Žalobce zrušil stíhání dvou úředníků z Ministerstva průmyslu a obchodu

29.07.2014 6:02

Státní zástupce zrušil obvinění dvou úředníků z Ministerstva průmyslu a obchodu, protikorupční policie má podle něj případ dál analyzovat, uvedly dnešní Lidové noviny.

Žalobce zrušil stíhání dvou úředníků z Ministerstva průmyslu a obchodu
Foto: hns
Popisek: Obálka s penězi

Mluvčí Městského státního zastupitelství v Praze Štěpánka Zenklová deníku řekla, že šlo o obvinění z přijetí úplatku a ze zneužití pravomoci úřední osoby, žalobce ho podle ní zrušil 24. července. K tomu, proč státní zástupce vrátil protikorupční policii případ k dalšímu zkoumání, se mluvčí nevyjádřila.

Podle informací LN se obvinění týkalo projektu na výrobu čistého křemíku za 44 milionů korun. Radiožurnál minulý týden uvedl, že ministr Jan Mládek (ČSSD) odvolal dva úředníky svého ministerstva, které podle rozhlasu obvinila policie. Jde o ředitelku odboru implementace strukturálních fondů Zuzanu Matějíčkovou a referenta kontroly výběrových řízení Zbyňka Roubala. Mládek je převedl na jiné pozice na ministerstvu. „Dle informací mých podřízených může v této kauze jít o vyšetřování dotace z EU fondů na jeden průmyslový projekt z let 2009 až 2012," řekl minulý týden Radiožurnálu Mládek. Oba úředníci budou zastávat pozice bez rozhodovacích a kontrolních pravomocí do doby, než orgány činné v trestním řízení a případně soudní instance dospějí k příslušným závěrům.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: dkr, čtk

Ing. Vojtěch Munzar byl položen dotaz

Zisk

Tvrdíte, že na zisku není nic špatného. Neprotiřečíte si? Protože byla to vaše vláda, která zavedla daň z mimořádných zisků. Naopak jsem si nevšiml, že byste nějak zásadně odstranili všudypřítomnou byrokracii, což jste před volbami slibovali. A další dotaz. Existuje podle vás nějaká hranice, kdy je ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Učitelka Bednářová osvobozena. Kráva, vzkazuje soudkyni Džamila Stehlíková

16:02 Učitelka Bednářová osvobozena. Kráva, vzkazuje soudkyni Džamila Stehlíková

Pražská učitelka Martina Bednářová vyvázne bez trestu. Čelila přitom obžalobě z popírání ruských vál…