Zavadil bere Prahu jako výzvu, je to prý pravicová bašta

28.08.2013 14:32

Lídrem kandidátky ČSSD v Praze je Jaroslav Zavadil. Odbory odchod svého šéfa do politiky schvalují a on se tak začíná připravovat na dvouměsíční kampaň. Prahu považuje za pravicovou baštu.

Zavadil bere Prahu jako výzvu, je to prý pravicová bašta
Foto: Hans Štembera
Popisek: Jaroslav Zavadil

„Praha je taková pravicová bašta, je to pro mě výzva. Udělám pro to všechno, abych tu kandidátku dovedl k lepším výsledkům, než měla minule,“ uvedl ve svém prohlášení Jaroslav Zavadil.

ČSSD před třemi roky podpořilo 15 voličů a strana tak získala čtyři mandáty. I kdyby situace v letošních volbách dopadla stejně jako v těch z roku 2010, Zavadil by se z čela kandidátky určitě dostal do Poslanecké sněmovny.

Odborový předák však zatím neplánuje, že by vstoupil do ČSSD. Po volbách akorát hodlá složit funkci předsedy ČMKOS. Jeho odborářští kolegové vstup do politiky schvalují, doufají totiž, že by mohl hájit jejich zájmy.

„Pořád ovlivňujeme politiku jako lobbisté. Ale když máte možnost ovlivnit politiku přímo a máte možnost do toho dění vstoupit, tak to není nic špatného, proti čemu by byli naši členové,“ uvedla například šéfka zdravotnických odborů Dagmar Žitníková.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: pan

Radek Rozvoral byl položen dotaz

Neslibujete nesplnitelné?

Opravdu jde ještě změnit migrační pakt, když ho podezřele narychlo EP před volbami odsouhlasil? A jak chcete zrušit green deal? Jsem pro, ale myslím, že je to nereálný slib.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Šimone, znám tě, opravdu to půjde dětem?“ Pánek spustil sbírku pro Gazu. Pochybnosti

20:45 „Šimone, znám tě, opravdu to půjde dětem?“ Pánek spustil sbírku pro Gazu. Pochybnosti

Neziskovka Člověk v tísni oznámila, že otevřela humanitární sbírku SOS Gaza pro psychologickou pomoc…