Známý novinář Neff: Zeman je narušený alkoholik. Kolaborant Hašek mu leze do zadku

02.08.2013 9:06

Známý publicista Ondřej Neff, který již dlouhá léta vystupuje pod jménem Aston, se v úvodníku pátečního Neviditelného psa rozepsal o odvolání ředitele Národního divadla Jana Buriana. Podle něj je to pouhý začátek absolutního ovládnutí země ze strany prezidenta Zemana a jeho kamarádů. Národní divadlo je důležitou institucí, ale hlavní poselství kauzy je podle něj jiné - lukoilovská vláda si i bez důvěry může dělat, co si zamane.

Známý novinář Neff: Zeman je narušený alkoholik. Kolaborant Hašek mu leze do zadku
Foto: Hans Štembera
Popisek: Michal Hašek s Jiřím Ciencialou

„Toto všechno se ovšem dalo čekat, a dalo se to čekat ještě dřív, než Zeman svou štvavou, lživou, xenofobní kampaní volby vyhrál,“ pokračuje Neff. Prozíravější lidé to prý čekali již v okamžiku, kdy Parlament odkývl přímou volbu prezidenta, aniž se zamyslel nad přebudováním celé Ústavy. „Přišel první demagog a strhl na sebe exekutivní moc v jedné kritické chvilce, kdy se vláda položila kvůli tomu, že pan premiér měl vítr v poklopci,“ poznamenává k tomu komentátor. (Celý článek ZDE.)

Děsivé prý je zejména to, jak demokratické strany tomuto demagogovi ustupují. Nejostudnější roli hlavního kolaboranta prý hraje místopředseda ČSSD Míchal Hašek. Tomu už prý vadí hrát druhé housle Sobotkovi, tak přeběhl k Zemanovi. Netuší však, že ten jej nenechá hrát první housle už vůbec, naopak jej odsune do pozice poskoka.

„Bohužel, ukáže se, kolik členů zákonodárného sboru dá přednost zájmu splácení hypoték a poleze populistovi do zadku, tou cestou, jakou ukazuje Michal Hašek,“ obává se komentátor.

Tohle všechno ale prý lidé mohli tušit, když volili na Hrad „alkoholika se silnou poruchou osobnosti.“ „A to, prosím, je Zeman ještě relativně rozumný populista,“ dodává k tomu Neff. V kontextu možností, které prezident ukázal, jej prý mimořádně děsí, pokud by někdy lidé zvolili někoho jako je Tomio Okamura nebo Andrej Babiš. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jav

RNDr. Luděk Niedermayer byl položen dotaz

bezpečnost EU

Z čeho jste nabyl dojmu, že EU zvládá řešit otázku bezpečnosti? Máte pocit, že si dokázala dobře poradit s migrační krizí, a že je připravena na tu další?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vyoral natřel ODS. Co vyvedli u památníku, už bylo moc

16:10 Vyoral natřel ODS. Co vyvedli u památníku, už bylo moc

PÁTEČNÍ ZÚČTOVÁNÍ TOMÁŠE VYORALA – „Outfit soudružky Černochové, jakkoliv nevhodný pro danou chvíli,…