František Štván: Na otázky Ratha si, ač netázán, dovolím odpovědět

06.06.2012 12:02

Jsem toho názoru, že schválení vystoupení D. Ratha v přímém přenosu bylo společensky přínosné. Nebudu jeho projev hodnotit jako celek. To udělají jiní. Soustředím se "jen" na jeho úvod, ve kterém řekl.

František Štván: Na otázky Ratha si, ač netázán, dovolím odpovědět
Foto: Filip Jandourek
Popisek: Vazebně stíhaný poslanec David Rath vystoupil ve sněmovně

"Já sem nepřicházím se hájit. Tak jako sněmovna nebude rozhodovat o tom, zda jsem, či nejsem vinen. Já sem přicházím vás požádat o odpověď na dvě otázky, na které musíte odpovědět, na které já odpověď, myslím si, znám, a mám na to dostatečné důkazy. První otázka je, zda jsem stíhán z důvodu mé činnosti v této Poslanecké sněmovně. Já tvrdím, že ano. Je to výsledek fungování chobotnice pana Kubiceho, která dokonale připravila celou záležitost. A já tady předložím důkazy o tom, jak to skutečně je. Je to politická pomsta, odstranění opozičního politika, odstranění tvrdého kritika. Druhá otázka je, zda proces, který doteď probíhal, je férový, seriózní, legitimní a standardní. Já tvrdím, a předložím vám opět později důkazy, že takový není, je neférový, nestandardní, nezákonný".

Neboť jsme, řečeno s Karlem Krylem, Gottwaldovi vnuci a naš národní genetický fond dokázal v každé historické době vyprodukovat dostatek jedinců schopných v zájmu své ideologie intrikovat a ubližovat, tak já na jeho první otázku odpovídám z opatrnosti ANO a na druhou veden stejným důvodem NE. Opakuji z opatrnosti, neboť mám v uších slova svého otce, kterými ve fabrice soudruhům vysvětloval proč nepodepíše antichartu. "V padesátých letech jsem se podepsal pod petice volajících po tvrdých trestech. Pak se ukázala pravda. Chybu s podpisem už opakovat nebudu".

Pro mne jsou připomínkou padesátých léta vždy správně načasované (před volbami) selektivní pracovní postupy pana Kubiceho. Zkrátka a dobře. Nehájím D. Ratha. Mám jen obavu z moci Gottwaldových vnuků. Proto chci věřit, že je skutečně nestranný soud, pokud kauzu Rath ovlivňovali, odhalí. A o to by mělo jít slušným lidem až na prvním místě. Jinak se bude krást dál a D. Rath, byť s máslem na hlavě, bude jen předhozeným soustem, které nám má zavřít ústa.

Publikováno se svolením vydavatele.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vasevec.cz

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Václav Hošek: Příležitosti se meze nekladou

12:26 Václav Hošek: Příležitosti se meze nekladou

Chtěl bych se dožít toho, až naše silnice budou brázdit jen elektrické vozy. Jak říkají pirátští pos…