Hana Marvanová odvážnými kroky a neúnavnou věcnou argumentací pomohla klientům H-Systému

03.02.2014 11:26

Prohlášení části klientů společnosti H-Systém, a.s., sdružených v Občanském sdružení Maják

Hana Marvanová odvážnými kroky a neúnavnou věcnou argumentací pomohla klientům H-Systému
Foto: Archiv HM
Popisek: Advokátka Hana Marvanová

Klienti společnosti H-Systém, zastupované JUDr. Marvanovou, se důrazně ohrazují proti demonstraci a zejména argumentaci několika jednotlivců sdružených převážně v SBD Svatopluk, při příležitosti uvedení do funkce ministryně spravedlnosti, prof. JUDr. Heleny Válkové, CSc., která si vybrala jako svoji náměstkyni, JUDr. Hanu Marvanovou.

K tomu uvádíme:

Transparent, který uváděl „nenechte dr. Marvanovou zahladit stopy“, „souhlasíme s trestním oznámením senátora Čunka“ je hrubou urážkou právní zástupkyně, která zastupovala část poškozených klientů zkrachovalé společnosti H-Systém, a.s., a která svojí činností zabránila úplnému a nezvratnému vytunelování celého majetku společnosti H-Systém. Svými odvážnými kroky a neúnavnou věcnou argumentací pomohla získat zpět část vložených prostředků i těm klientům H-Systému a dalším věřitelům, které fakticky nezastupovala. Je třeba vzít v úvahu, že z konkurzní podstaty se doposud vrátilo všem věřitelům II. třídy 9% z vložených prostředků (oproti původním předpokladům nulové návratnosti).

JUDr. Hana Marvanová nikdy neuváděla, že zastupuje všechny klienty zkrachovalé společnosti H-Systém, a.s., vždy její zastupování bylo uváděno v souvislosti s klienty sdruženými v Občanském sdružení Maják, kteří se přihlásili s náhradou škody do trestního řízení proti Petru S na rozdíl od klientů sdružených v SBD Svatopluk. SBD Svatopluk tak nenávratně poškodilo své vlastní členy.

Argument člena SBD Svatopluk, že „pochybuje o morálním profilu JUDr. Marvanové“ nebyl podložen jediným věcným argumentem, ačkoli skupina protestujících byla k tomu vyzvána a měla k argumentaci dostatečný prostor.

Trestní oznámení senátora Jiřího Čunka je postaveno na výpovědi pravomocně odsouzeného Ing. Petra Smetky, dále na výpovědi odvolaného správce konkurzní podstaty JUDr. Karla Kudláčka, který byl pro nečinnost a zjevné nekorektní vedení konkursu (zatajování důležitých dokumentů a nevýhodného pronajmutí majetku v konkursní podstatě, které mělo vést k trvalému poškozování všech ostatních věřitelů) odvolán z funkce správce konkursních podstaty společnosti H-Systém, a.s., a na výpovědi Ing. Jaroslava Junka, který figuroval ve společnostech personálně a majetkově propojených na odsouzeného Ing. Petra Smetku. Senátor Čunek nevyhledal další věřitele H-Systému tak, aby jeho argumentace mohla být korektní, věcná a pravdivá.

Trestní oznámení senátora Jiřího Čunka je postaveno na zcela lživých informacích, kdy je opomíjen zcela zásadní argument, že společnost H-Systém postavila svoji existenci na podvodných úvěrech v celkové hodnotě 1,3 mld. Kč i s příslušenstvím, čerpaných převážně z prostředků Komerční banky, které nikdy nebyly splaceny a byly připsány na vrub všem daňovým poplatníkům České republiky. Peníze, které podvodným způsobem odsouzený Petr Smetka vylákal od klientů H-Systému v letech 1994-1998, byly použity na jiné aktivity Petra Smetky, nikoli na projekt bydlení.

Podvody Petra Smetky, zakladatele společnosti H-Systém, a.s. byly prokázány a jmenovaný byl za ně pravomocně odsouzen s nejvyšší možnou sazbou trestu 12 let. Rozsudek, proti kterému se Petr Smetka několikrát odvolal a podal i mimořádné opravné prostředky, prošel všemi soudními instancemi, včetně Ústavního soudu a nebyl žádnou instancí zvrácen.

Žádáme tímto, aby ČTK a další média zveřejnila tento důrazný protest části podvedených klientů H-Systému, sdružených v Občanském sdružení Maják, proti zcela nepravdivé argumentaci několika členů SBD Svatopluk vůči JUDr. Marvanové. Dále žádáme, aby senátor Jiří Čunek vysvětlil a objasnil lživé argumenty v trestním oznámení z 10. 1. 2014, které postavil na mylných a zavádějících informacích pravomocně odsouzeného Petra Smetky. Současně vyzýváme senátora Jiřího Čunka, aby se seznámil se všemi dokumenty v kauze H-Systém a uvedl tak na pravou míru svoji argumentaci. Je podle nás nepřípustné, aby senátor Parlamentu České republiky takovýmto trestním oznámením de facto rozporoval pravomocné rozsudky soudů, které potvrdily, že pravomocně odsouzený Petr Smetka v projektu H-Systém podvedl více než 1000 rodin v České republice a úvěrovými podvody způsobil státu škodu za vice než 1,3 mld. Kč.

Za Občanské sdružení Maják (sdružuje cca 105 členů)

Ladislav Michale
MUDr. Eva Kodešová

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Václav Hošek: Příležitosti se meze nekladou

12:26 Václav Hošek: Příležitosti se meze nekladou

Chtěl bych se dožít toho, až naše silnice budou brázdit jen elektrické vozy. Jak říkají pirátští pos…