Jiří Vyvadil: Marine Le Pen rozhodně ano, česká nablbla s kostní moučkou či šibenicemi rozhodně ne

08.12.2015 15:39

Téměř se děsím, aby nemohl vzniknout dojem, že existuje jakási paralela mezi skvělou Francouzkou Marine le Pen, u které program její strany představuje civilizovaný a kultivovaný námět do budoucna, využívající tradice až od generála de Gaulla, promyšleně prosazující návrat k samostatné Francii, politice všech azimutů, zahrnující rovněž vystoupení z EU a NATO a našimi nablbly, které tráví čas tím, že přemýšlí jak semlít muslimy na kostní moučku či pobíhají po náměstích se šibenicemi.

Jiří Vyvadil: Marine Le Pen rozhodně ano, česká nablbla s kostní moučkou či šibenicemi rozhodně ne
Foto: Hans Štembera
Popisek: Jiří Vyvadil

Marine le Pen (Francie)představuje celoevropskou alternativu k Angele Merkelové (Německo) a těším se, že ji  jednoho dne jako prezidentka ji prostě sejme, jak to mimochodem udělala nedávno v Evropském parlament. Německo ovládlo EU, diktuje nesmyslné podmínky, tu v oblasti politiky nesmyslných úspor, které zbídačují jižné státy eurozóny, tu přijímání statisíců migrantů, protože si to požadují jejich podnikatelé, ondy prosazující spolupráci s islamistickým a vyděračským Tureckem.

Marine le Pen volí židé, homosexuálové, co nejširší vrtsvy….30, někde 40%.

Její sociálně- ekonomický program je zaměřen na ty sociálně vyloučené.

Samozřejmě, že při 10 % mu podílu muslimské populace ve Francii trvá na nepřijetí již ani jednoho tzv. uprchlíka a samozřejmě, že tvrdě vyžaduje dodržování práva pořádku i v muslimských čtvrtích . Vždy však vychází z právní legality, která vychází z přísně sekulární povahy Francie a až ostře se brání jakýmkoliv rastistickým či xenofóbním či islamofóbním výlevům.

Francouzi ji dnes berou jako kultivovanou národní političku chránící národní zájmy, sociálně vyloučení a nezaměstnaní po vládách socialistů či tradiční pravice ji berou jako jako záchranu svého stavu.

Tak jako Marine le Pen vyrazila ze strany svého xenofobního otce, tak by jistě vyrazila naše dva „vlastence“ Konvičku či Okamury.

Nejde o Konvičku a Okamuru a je zcela lhostejné, co budou dělat, zda jejich strany překročí či nepřekročí 5 %.  Konec konců Okamurovo uskupení se už jednou do Poslanecké sněmovny dostalo a jediné, co se jim podařilo, že se rozhádali do krve a rozdělili se.

Fakt nejsou podstatní…

Jde o to, aby se českým havlistickým médiím, českým Zaorálkům a dalším nevytvářeli podmínky pro naprosto nechutné srovnávání.

Zaorálka chápu. Marine le Pen naprosto drtivě převálcovala partnery naší ČSSD – francouzské socialisty a česká ČSSD cítí závan strachu. Zatím nemusí zcela hysterčit, chtělo by to, aby ČSSD převzala levicový program Národní fronty a  Zaorálek by mě rychle měnit kurs zahraniční politiky směrem Marine le Pen : méně EU, více České republiky, méně USA, více Ruska.  Ovšem v tomto smyslu je stejným nablblem jako oba zmínění výrobci kostní moučky. Zákonitosti vývoje nikdy nechápal…

Takže…

Vive Marine le Pen…

Vive la France…

Okamura, Konvička a Zaorálek ať se dostaví do výrobny kostní moučky…

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Václav Hošek: Příležitosti se meze nekladou

12:26 Václav Hošek: Příležitosti se meze nekladou

Chtěl bych se dožít toho, až naše silnice budou brázdit jen elektrické vozy. Jak říkají pirátští pos…