Michael Rada: Jak Brabec bojuje proti klimatickým změnám

01.10.2016 14:58

V nedělním podvečeru na mne vyskočil z online médií článek o tom, jak Ministr Brabec věnuje tři miliardy na boj proti klimatickým změnám. To je ale dobrák od srdce, řeknete si, a pan profesor Truxa se opět začne otáčet v hrobě.

Michael Rada: Jak Brabec bojuje proti klimatickým změnám
Foto: Archiv Michaela Rady
Popisek: Michael Rada

Možná se ptáte, proč to motám, kdo je profesor Truxa a co má společného s ministrem Brabcem, nebo dokonce se mnou. Rád Vám odpovím, ačkoli jsem tak již činil na jiném serveru, v jiný čas a jiném blogu.

S panem ministrem totiž máme něco společného. Není to hustá kštice, ale rok narození, politickou příslušnost, či dokonce stav osobního konta. Společnou máme školu a to školu střední. Na ní vyučoval biologii právě pan profesor Truxa. Profesor, který nebyl pochlebníkem komunistického režimu a i přes to se stal odborníkem v oboru, kterému nemohlo být tak snadno znemožněno vyučovat a vzdělávat v oboru, ve které se skutečně vyznal.

Pan Truxa byl přísným profesorem, ale to umožnilo, že dodnes si z jeho výuky pamatuji některé části.

Pan profesor již v době před Sametovou revolucí, i před prvními světovými diskuzemi, učil teorii mávnutí křídla motýla, tedy souvislosti, které (ač například na první pohled neznatelné) mohou ovlivňovat dění nejen na lokální, ale i globální úrovni.

Důvod jeho rotace v hrobě je prostý. Jeho žák si myslí a hlásá, že peníze změní klima.

Možná klima pana ministra osobního, protože zvýšené objemy investic se jistě pozitivně projeví i na kontech toho, kdo je zařídil, objednal a někdy dokonce i podepsal.

Je fascinující, jak po letech nečinnosti, probouzí se hrdina, který si sám dá za úkol vyčistit chlív, v němž si krásně a poklidu hověl. DO konce roku představí 400 bodový akční plán.

Jsem si jist, že nejeden ze čtenářů a čtenářek má s akčními plány svou zkušenost. Je jim dána nejvyšší důležitost, aby se dělali na poslední chvíli a optimálně tak obsáhlé, že je stejně nikdo nebude číst, natož se jimi zabývat.

Nesplní-li se proto nebude vidět, protože stejně nikdo nebude dávno vědět, co obsahovali.

Prvních deset zapamatovatelných bodů, pak bude záležet na jiných.

Zároveň je fascinující, jak politicky-praktický absolvent gymnázia v New Bubu dokáže být.

„Jsme střecha Evropy, proto se u nás voda nedrží“ řekne jen pár okamžiků poté, co lkal na to, že se u nás voda drží při povodních.

Co je však vynikající zprávou je to, že nyní již víme, že když svítí sluníčko je teplo a když prší, je mokro. Myslím, že k domácím kompostérům, obalování domů polystyrenovými deskami obsahujícími kvůli nehořlavosti zakázanou a nebezpečnou látku, či příspěvkům na sud, by měl pan ministr uvolnit i pár set milionů na ekologickou – meterologickou stanici do každé rodiny.

Na výběr je několik modelů v dotovaných cenách pohybujících se mezi 15.000 a 25.000,-Kč/ks + instalace.

Britský neboli ROCK



Německý model WETTERSTEIN



Český model – Šíška (zde v testu s modelem středomořským, nevykazujícím však dostatečnou přesnost)

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Václav Hošek: Příležitosti se meze nekladou

12:26 Václav Hošek: Příležitosti se meze nekladou

Chtěl bych se dožít toho, až naše silnice budou brázdit jen elektrické vozy. Jak říkají pirátští pos…