Oldřich Fischer: Kouř zůstal kouřem

14.06.2017 9:07

Po letech svárů se vylíhl zákon o nekouření v hospodách. Za něj se bili jak poslanci, tak senátoři a i hafo zdravotních ministrů a náměstků. Dále se v televisi nakrucovalo a předvádělo nespočet dalších pohlavárů.

Oldřich Fischer: Kouř zůstal kouřem
Foto: Archiv
Popisek: Ilustrační foto

Praktický dopad je žalostný. V hospodě personál rozlité pivo a rozbitý pulitr uklidil. Už pár dní po začátku platnosti zákona je to děs. Většina pije pivo a kouří před hospodou. Když někdo rozleje pivo, tak tam druhý den už smrdí. Uklidí až déšť.

Když se rozbije půlitr na chodníku, tak personál hospody to má na háku. Je tam zastřepováno. V hospodě končila většina vajglů v popelníku. Taky se tam nějak uklízelo.

Venku jsou vajgly rozfoukávány po celé ulici. I dál. Vždycky jsem se divil, jak se řada restaurací uživí, když v sále je stále snad jen personál. Aby to něco vydalo, tak jeden až snad tři zákazníci, by musili kouřit naráz třeba i tři žvára.

Pak bychom mohli tvrdit, že se tam kouří. A stejně tam bude dýmu méně než se zřejmě kouřilo z hlavy těm, co tento zákon vymýšleli.  Už jednou jsem psal, že nejméně 90 procent kouře se vyprodukuje v bytech. Na zlepšení zdraví tam, žádný ze zákonodárců, ministrů zdravotnictví a ostatních ani nevzdechli. Když se nabídne třeba tchán, že pojede s kočárkem na procházku, tak při návratu si lze splést kočárek s malou parní lokomotivou. Z hlubokého kočárku se kouří,  jako když se spalují pneumatiky. A to jenom rovnal polštářek a hledal dudlíka.  

Za sobotu a neděli mimina pomohou vykouřit čtyřicet partyzánek.  Někde se spaluje ještě větší hnůj. Detvy. Luxusem je cigeteta balená kombajnem z tabáku „ Taras Bulba“. Někdy šmrncnutej „ Kapitánem“.  

Když jsem teď v televisi viděl, paní náměstkyni ministra zdravotnictví, jak hýřila radostí z úspěchu poslanců nad obyčejnými lidmi, tak z celého jejího dlouhého vystoupení jsem si odnesl poznatek, že se šla jenom předvést, jak má právě „ udělanou hlavu“.

Za ty prachy co bere je to hodně, hodně málo. Když na křižovatce padne autům zelená, tak řada šoférů pokračuje v poslouchání mobilu. Borci přitom stihnou ještě kouřit. Přitom mají v autě i děti. To taky nikomu nevadí.  

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Václav Hošek: Příležitosti se meze nekladou

12:26 Václav Hošek: Příležitosti se meze nekladou

Chtěl bych se dožít toho, až naše silnice budou brázdit jen elektrické vozy. Jak říkají pirátští pos…