Stanislav Kliment: Kurdové nebo my, vzkázal Erdogan Washingtonu

07.02.2016 21:50

Turecký prezident Recep Tayyip Erdogan dnes vzkázal do Washingtonu, že se musí rozhodnout, zda za svého partnera považuje tureckou vládu nebo kurdské síly spojené se Stranou demokratické unie (PYD).

Stanislav Kliment: Kurdové nebo my, vzkázal Erdogan Washingtonu
Foto: Archiv
Popisek: Turecký prezident Recep Erdogan

„Jak vám můžeme důvěřovat? Jsem vaším partnerem já, nebo teroristé v Kobani?," uvedl podle agentury AP turecký president ve zveřejněném komentáři.

Připomeňme, že minulý týden zvláštní vyslanec amerického prezidenta Baracka Obamy pro boj s Islámským státem navštívil syrské město Kobani, které je pod kontrolou kurdských sil, které Ankara pokládá za teroristy spojené se Stranou kurdských pracujících (PKK). Spojené státy I další státy ustoupily Ankaře v otázce kurdské účasti na jednáních o urovnání syrské krize, ke kterému Kurdové nebyli připuštěni. “Posílení” Turci nyní vedou proti kurdským bojovníkům dělostřelecké a kulometné útoky ve městě Diyarbakiru. Jeho historickou čtvrť osídlenou Kurdy již opustilo 50 ze 70 tisíc obyvatel. Za poslední dva měsíce povraždily turecké ozbrojené síly asi 750 kurdských bojovníků.

Vyšlo na Vasevec.cz. Publikováno se souhlasem vydavatele. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Věra Kovářová, MIM byl položen dotaz

věk dožití ve zdraví

Sama zde píšete toto: ,, V roce 2017 byl obvyklý věk dožití ve zdraví u mužů 61 let a u žen 62 let.“ Jak ale tedy vysvětlíte, že vy prosazujete odchod do důchodu déle, a to třeba i o 5 a více let?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Petr Žantovský: Jak jsem potkal knihy – díl 354. Karel Kryl – Titulkář

16:40 Petr Žantovský: Jak jsem potkal knihy – díl 354. Karel Kryl – Titulkář

Každý zná Karla Kryla jako písničkáře, ale už méně jako básníka, natož autora drobnějších próz, psan…