Svatopluk Otava: Doporučujeme lázně Salisbury

21.05.2018 8:19

Světové lázeňské bedekry by v budoucnosti neměly opomíjet blahodárnost anglického ovzduší, spodních vod a kvalifikovanost personálu v lázních Salisbury. Dokonce i takové nepříjemnosti, jako jsou náhlá setkání s nervověparalytickými jedy, jsou schopni britští lékaři do dvou měsíců bez následků vyléčit a vrátit tak postižené do života.

Svatopluk Otava: Doporučujeme lázně Salisbury
Foto: archiv Svatopluka Otavy
Popisek: Svatopluk Otava

Prostřednictvím pokrokové britské legislativy jsou lázeňští hosté dokonce vraceni do života v komfortním, jen tak trochu utajeném režimu. (Co kdyby totiž někdo i bez zlého úmyslu prozradil konkurenci, v čem spočívá kouzlo nedostižné ostrovní medicíny, není-liž pravda…?) A jelikož je Salisbury navštěvováno hojně i cestovatelskou komunitou v oboru vysloužilých vyzvědačů, jsou uvedená opatření naprosto na místě.

Nikdy neměř, hlavně řež!

Zmiňovaná pokrokovost britské justice a legislativy je také rozhodně vhodná k následování a ta naše, česká, se z ní jistě vbrzku poučí. Soudní procesy se maximálně urychlí dle pravidla uvedeného v mezititulku, nikoliv dle českého, zpátečnického přísloví „Třikrát měř a jednou řež!“.

Jen si vzpomeňme, když britské soudy jednou a neodvolatelně rozhodly, že třeba umlácení jakéhosi zbloudilého Čecha řetězy jinak zcela bezproblémovou anglickou mládeží je cosi, co vlastně nestojí za řeč a vykonavatele (poněvadž o pachatelích nemůže být ani řeči…), spravedlivě a neodvolatelně osvobodila. Či jak humánně nechala utratit jakési lidské nedochůdče přes protesty rodičů, poněvadž ti si troufli zkoušet své dítě vyléčit v zahraničí. V zahraničí? Když to nedokázali ani v téměř všemocném Salisbury? No, nepomátli se?

Jak se zdá,  neuvěřitelné britské lázeňství tak ovlivňuje nejen legislativu, ale dokonce zlepšuje i policejní vyšetřovací postupy, neboť místnímu bobíkovi je například na jedno šňupnutí jasné, že všechny myslitelné jedovatosti pocházejí ze zlolajné Ruské federace. Pak je třeba špióny v rouše diplomatickém houfně vyhánět, takže i zde pak zavládne osvícenský vliv Salisbury a i zde se od Britů pilně učíme.

Pravda? – no, jasná velezrada!

Kdo by se pak pokusil jakkoli zpochybňovat (poněvadž důkazů netřeba) některé bleskové nálezy britských odborníků, je prostě velezrádce. Nejen ve Velké Británii, ale kdekoli na světě. Tak se i po právu děje šťouravému českému prezidentovi Miloši Zemanovi, jenž v sobě nenašel ani špetku sounáležitosti k hodnotám, ale pověřil místní bezpečnostní složky (na co má vlasně ta německá pidikolonie vlastní tajné služby?) k nalezení pravdy.

Pravda? A na co? Každý přece ví, že je lepší lhát s hodnotami, než mít pravdu s Rusem! Ještě že jsou v té České vládě nějací ti trochu soudní místodržící jako třeba ministři Stropnický a Šlechtová. Oba ihned správně vyhodnotili situaci v salisburských lázních a ruské špióny promptně vyhnali ve jménu hodnot.

Výsledek? Hledání pravdy je velezrada, zato zasvěcené besedování s novináři o neschopnosti české armády bránit Republiku, o zastaralé výzbroji a nefunkční výstroji („průstřelné vesty“, jak uvedla amazonka Šlechtová na veřejnost nový vojenský terminus technicus) velezrada není. Prezident Zeman totiž neumí novočesky a zaměňuje (ovšem cíleně a v žoldu Ruska!) slova vyrobit a mikrosyntetizovat.

Čeští ministři mají velmi ohebnou páteř. Ale je to přísně tajné…

Jeden by pak nabyl dojmu, že se nejzfušovanější ruská otravná látka (vždyť dle britských médií bylo použito 100 – 150 g binární smrti!) byla dělána i u nás. No, to sice pravda je, ale pravda je přece velezrada! A oznamování neschopnosti českých žoldáků žádná velezrada není, jak už bylo uvedeno. I když Karlička říkala, že k novičokům se vyjadřovat nemůže, poněvadž by musela citovat z přísně tajných materiálů, jaké má jen ona k dispozici! A ona číst tajné zprávy umí! To pan prezident si špatně vyložil pravdu o českém novičoku! Ne paní ministryně!

A ta pitomost o průstřelných vestách našeho mezinárodního četnického sboru se jí při té besedě nějak přimotala do ostatního papírování, národní bezpečnost tím vůbec nemohla být ohrožena. Jistě tentokrát necitovala z tajné dokumentace a – vůbec!, beztak jí tu hloupost podstrčil nějaký omylem nevyhoštěný ruský diplomat. A Karlička už toho ministrování má dost! A zajede si do lázní! Z VIP salónku vojenským speciálem. (Mají v Salisbury letiště…?)

Svatopluk Otava

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Tomáš Zdechovský byl položen dotaz

Právo na opravu

Věci se dají dát opravit už dnes, ale problém je, že oprava často vyjde stejně nebo skoro stejně jako koupit si novou věc. Tak k čemu pak platit za opravu? Nepřijde vám tento zákon EU zase úplně zbytečný? A když dám věc opravit, jakou, pokud vůbec, na ni pak budu mít záruku? Děkuji za odpověď

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Petr Žantovský: Jak jsem potkal knihy – 352. díl. Schmeedovy paměti

18:28 Petr Žantovský: Jak jsem potkal knihy – 352. díl. Schmeedovy paměti

Čtenářský zážitek Petra Žantovského z pamětí Woodyho Allena.