Veronika Žilková: Přeji vám zastupitele, který prosadí obecný zájem

03.10.2013 11:11

Jmenuji se Veronika Žilková-Stropnická a jsem ráda, že Martin Stropnický kandiduje za Jihomoravský kraj.

Veronika Žilková: Přeji vám zastupitele, který prosadí obecný zájem
Foto: anobudelip.cz
Popisek: Veronika Žilková

Do tohoto kraje nejezdím „jen kvůli vínu", což bývá jediný důvod Pražáků k návštěvě Moravy, ale proto, že pocházím z moravské rodiny. Rodina Chutných z matčiny strany má dlouhou sadařskou tradici v Tišnově u Brna, otcova rodina živnostníku Žilků zase v Ostravě.

Rodiče se seznámili v Brně, kde otec Václav Žilka studoval na konzervatoři a posleze i na JAMU. V době studií, za druhě světové války, vedl ve Střelicích dívčí pěvecký sbor Moravské Světlušky při Sokolske jednotě, po zákazu sbor přešel pod ilegáĺní organizaci Junák.

Otec byl i součástí aktivního odboje. Od Junáka dostal za úkol vypracovat plán stávajícího opevnění a tankových okopů kolem Brna. Plány byly proneseny k armádě generála Malinovského a zásadně pomohly při osvobozování Brna.

Po válce byl otec za svůj odboj prezidentem Benešem vyznamenán Junáckým křížem. V Brně se narodila moje starší sestra a rodina se v roce 1952 přestěhovala kvůli práci do Prahy.

Dodnes mám velkou část rodiny na Moravě a proto jsem v 60. letech, kdy matka onemocněla, nějaký čas navstěvovala jednotřídku na základní škole v Lukově u Znojma.

Jižní Moravě bych přála takového zastupitele, který bude obyvatele skutečně zastupovat a prosazovat zájem obecný, nikoliv svůj. Proto podporuji kandidaturu mého manžela.

Veronika Žilková-Stropnická

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: ANO

Ing. Aleš Juchelka byl položen dotaz

Neutíkáte od problému?

Na vyřešení důchodové reformy jste měli dost času, když jste byli ve vládě, a to i ještě před covidem. Nepřišli jste s ničím a teď o ní nechcete ani s koalicí jednat, ale jak chcete i do budoucna prosadit nějakou zásadní reformu, když už teď se zdají jednání ve slepé uličce? Já mám obavu, že se jako...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Petr Hampl: O bezpečnostních aktivech

15:22 Petr Hampl: O bezpečnostních aktivech

Denní glosy Petra Hampla.