Vladimír Pelc: Především vláda je partou darebáků

20.08.2017 19:26

Volební lídr ČSSD Lubomír Zaorálek se kriticky vyjádřil o podnikatelích, kteří, podle něj, neplatí zaměstnancům dostatečně vysoké mzdy. Doslova prý řekl, že „neplatit zaměstnancům slušnou mzdu je darebáctví“, a že když někdo není schopen podnikat tak, aby zajistil zaměstnancům normální život, měl by přestat podnikat. Takový podnikatel má, podle Zaorálka, pro naši zemi nulový význam.

Vladimír Pelc: Především vláda je partou darebáků
Foto: Daniela Černá
Popisek: Lubomír Zaorálek

Vezměme na chvíli radikální tvrzení Lubomíra Zaorálka jako pravdivé. A aplikujme ho na činnost vlády.

České průměrné mzdy jsou o několik desítek procent pod evropským průměrem. Jako s nuzáky, ve srovnání s evropskými státními zaměstnanci, vlády zacházejí s učiteli (přitom se každá politická strana před volbami zaklíná finanční pomocí školství), jako s nepotřebnými ťulpasy se vlády chovají k lékařům a zdravotnickému personálu (a tak lékaři a sestry raději odcházejí pracovat do zahraničí), jako s hnojem vlády nakládají s pracovníky kulturních zařízení (víte třeba, kolik bere univerzitně vzdělaný pracovník knihovny po dvaceti letech praxe? – měsíčně má asi čtyřdenní příjem ministra! – co kdyby pan Zaorálek zkusil za ty peníze žít?!). Přitom všechny vlády se vždy, ovšem jenom před volbami, dušují, jak finančně podpoří, vyřeší, dořeší… No zkrátka lžou.

Co ze Zaorálkova radikálního tvrzení, které jsme na okamžik vzali jako pravdivé, plyne především? Že neplatit učitelům, lékařům, zdravotnickému personálu, pracovníkům v kultuře, policistům… čili státním zaměstnancům slušnou mzdu – je darebáctví. Takové darebáctví uskutečňují vlády ČR po mnoho volebních období. Na tu poslední vládu, v níž volební lídr soc. dem. Lubomír Zaorálek účinkuje, to platí obzvláště.

Když vláda není schopna vládnout tak, aby občanům zajistila normální život, měla by přestat vládnout. Pro naši zemi totiž má význam nulový.

Vyšlo na Vasevec.cz, publikováno se souhlasem vydavatele.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Václav Hošek: Příležitosti se meze nekladou

12:26 Václav Hošek: Příležitosti se meze nekladou

Chtěl bych se dožít toho, až naše silnice budou brázdit jen elektrické vozy. Jak říkají pirátští pos…