Bárta: ODS povolala postrach ŘSD a ještě mu dala smlouvu na čtvrt milionu

18.05.2013 11:47

Ne brněnskou ŘSD se vrací postrach, bývalý ředitel Správy Brno Ředitelství silnic a dálnic Pavel Kremitovský. Jeho chování bylo moc i na v současnou chvíli policií vyšetřovaného bývalého šéfa ŘSD Alfréda Brunclíka, který Kremitovského vyhodil.

Bárta: ODS povolala postrach ŘSD a ještě mu dala smlouvu na čtvrt milionu
Foto: Hans Štembera
Popisek: Vít Bárta

Když jsem byl ještě v pozici ministra dopravy, dostával jsem zkazky od různých lidí, že pakliže pana Kremitovského jmenuji generálním ředitelem ŘSD, dostane se mi zato štědré odměny.

Místo toho jsem však pověřil tehdejšího generálního ředitele Jiřího Švorce, aby podal  trestní oznámení ohledně výstavby silnice R52, za níž byl právě Kremitovský odpovědný.

Sdružení firem, zvláště pak D.I.S. Brno, které silnici R 52 v úseku Brno Mikulov opravovalo, následně nárokovalo po ředitelství dodatečně dalších čtyřiasedmdesát milionů korun, díky dodatku ke smlouvě. Podle něj se měla navýšit mzda lidem, kteří rekonstrukci dělali o dvaaosmdesát procent. ŘSD s navýšením nesouhlasilo, nicméně smlouvu údajně ztratilo.

I přes úspory, kterými se ŘSD chlubí, dokáže štědře ocenit své bývalé vedoucí funkcionáře. Jak jinak si  vysvětlit, že  Kremitovský má od 2. května do 31. července podepsanou smlouvu na poradenský servis za neuvěřitelných 238 500 Kč. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vitbarta.cz

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

SOCDEM: Digitální švarcsystém křiví pracovní trh, změnu musíme provést sami

20:03 SOCDEM: Digitální švarcsystém křiví pracovní trh, změnu musíme provést sami

Mohou se lidé, pracující pro online platformy, domáhat svých práv? Tuto otázku si kladou nejenom kur…