MSp: Bývalý náměstek Melzer postupoval v rozporu s předpisy

30.07.2012 20:16

Prozatímní výsledky ministerské inspekce ve věci objasňování manipulace s návrhem na jmenování nového vrchního státního zástupce v Praze.

MSp: Bývalý náměstek Melzer postupoval v rozporu s předpisy
Foto: Hans Štembera
Popisek: Ministr spravedlnosti Pavel Blažek

Z prozatímních výsledků šetření ministerské inspekce, jejímž vedením byl pověřen I. náměstek ministra spravedlnosti Daniel Volák vyplývá, že bývalý náměstek sekce justiční Filip Melzer nebyl oprávněn převzít návrh nejvyššího státního zástupce na jmenování nového vrchního státního zástupce v Praze, a pokud tak učinil, převzal jej nestandardně a neoprávněně. Podle spisového řádu měl povinnost neprodleně návrh předat na podatelnu ministerstva spravedlnosti nebo eventuálně příslušnému úseku. Bývalý náměstek Filip Melzer tak postupoval v rozporu s předpisy ministerstva spravedlnosti.

Bývalý náměstek údajně převzal návrh na jmenování vrchního státního zástupce v Praze ve čtvrtek 21. 6. 2012. Nicméně v tento den fakticky nevykonával funkci náměstka, protože podle přehledu docházky zaměstnance ministerstva spravedlnosti pracoval od středy do pátku pouze jako vedoucí Kanceláře pro implementaci soukromého práva.

Návrh na jmenování vrchního státního zástupce v Praze byl příslušnému justičnímu odboru předán až 3. 7. 2012 v 8:49, tj. jednu hodinu před převzetím úřadu novým ministrem Pavlem Blažkem. Do té doby nebyl návrh na jmenování vrchního státního zástupce v Praze ministerstvu spravedlnosti doručen a odpovědní pracovníci o něm nic nevěděli.

Jakmile bude šetření ministerské inspekce ukončeno, budou provedena příslušná personální a organizační opatření. Pokud se prokáže, že bývalý náměstek Filip Melzer pochybil, bude za toto jednání volán k odpovědnosti.

Daniel Volák, 1. náměstek ministra spravedlnosti, pověřený k objasnění manipulace s návrhem na jmenování vrchního státního zástupce v Praze

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Ministerstvo spravedlnosti

O Vrběticích máte jasno

Paní Pekarová Adamová, případ byl odložen, tj. že se nepodařilo získat důkazy o spáchání tr. činu. A pokud je to jinak, proč příslušné orgány nezahájily tr. stíhání, trestní stíhání v nepřítpmnosti, nebo žádaly vydání atd.O vině rozhoduje soud, nikoliv policie nebo BIS. mŮŽETE MI PROSÍM ODPOVĚDĚT.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Šojdrová (KDU-ČSL): Evropská unie je i nadále nejlepší zárukou naší budoucnosti

11:13 Šojdrová (KDU-ČSL): Evropská unie je i nadále nejlepší zárukou naší budoucnosti

Komentář na veřejném facebookovém profilu strany k EU