Nadávání po hospodách nic nezmění, je potřeba jít k volbám, říká kandidát na hejtmana Petr Pořízek

07.10.2016 9:34

ROZHOVOR „V kontaktní kampani navštěvujeme živnostníky, různé provozovny služeb, obchody a hospůdky. Všude je cítit strach z budoucnosti a zklamání z likvidačních opatření, která se na drobné živnostníky plošně valí z vlády. Mnoho lidí v menších městech a obcích říká, že kupovat elektronickou pokladnu už nebudou a že s podnikáním po 20 letech skončí a půjdou do důchodu nebo na úřad práce,“ říká kandidát na hejtmana za koalici Svobodných a Soukromníků v Jihomoravském kraji.

Nadávání po hospodách nic nezmění, je potřeba jít k volbám, říká kandidát na hejtmana Petr Pořízek
Foto: Hans Štembera
Popisek: Petr Pořízek, lídr za Svobodné, Jihomoravský kraj

Krajské volby jsou již skoro za rohem, jak probíhají vaše poslední přípravy?
 
Celé poslední týdny až do voleb oslovujeme voliče v kontaktní kampani. Objíždíme kraj a povídáme si s občany a vysvětlujeme náš program. Máme za sebou všechna větší města našeho kraje a samozřejmě jsem často vidět i v Brně.
 
Co máte ještě nachystané v průběhu vaší předvolební kampaně?
 
V poslední fázi se snažíme všemožně vyburcovat všechny naše členy, příznivce, sympatizanty a voliče, aby nezůstali doma a přišli k volbám. Celkově přijde k volbám málo lidí, a proto každý hlas pro koalici Svobodní a Soukromníci se počítá a bude mít velký význam.
 

Ing. Petr Pořízek, MBA

  • Svobodní
  • Lídr koalice Svobodní a Soukromníci v Jihomoravském kraji
  • mimo zastupitelskou funkci
 
S jakými názory či problémy svých voličů se setkáváte nejčastěji?
 
V kontaktní kampani také navštěvujeme živnostníky, různé provozovny služeb, obchody a hospůdky. Všude je cítit strach z budoucnosti a zklamání z likvidačních opatření, která se na drobné živnostníky plošně valí z vlády. Mnoho lidí v menších městech a obcích říká, že kupovat elektronickou pokladnu už nebudou a že s podnikáním po 20 letech skončí a půjdou do důchodu nebo na úřad práce. To by byla strašná škoda pro ně samé a jejich rodiny a zaměstnance, ale i pro jejich zákazníky – občany kraje.
 
Cítíte před volbami nervozitu? Zkusíte odhadnout váš finální výsledek?
 
K závěru kampaně cítím zvědavost a velkou naději, že se podaří změnit „vládní“ sestavu na krajském zatupitelstvu. Doufám, že dotaneme od 7 do 10 %, udělali jsme pro to vše, co bylo v našich silách.
 
 
Jakou předpokládáte volební účast? 
 
Předpokládám účast okolo 34–36 %, možná i méně. O to více je důležitý každý hlas. Nadávání po hospodách nic nezmění. Je potřeba jít k volbám.
 
Máte jasno, s kým byste v novém krajském zastupitelstvu chtěli spolupracovat?
 
Předem vylučujeme spolupráci s komunisty. Ale dál? To by byla spekulace. Klíčové bude, jaké strany se do zastupitelstva dostanou a v jakém poměru sil. O našich partnerech rozhodne to, zda se nám podaří prosadit důležité body našeho programu, jako je vyrovnaný rozpočet, úspory v dotacích a zlepšení krajských silnic nebo pestrá paleta sociálních služeb.
 
 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Barbora Richterová

Ing. Věra Kovářová, MIM byl položen dotaz

Důchodová reforma

Tvrdíte, o důchodové reformě jednáte i s laickou veřejností. Jak? Kde? Jsem si ničeho takového nevšiml. A myslíte, že má smysl schvalovat něco, na čem se aspoň z větší části neshodnete s opozicí? K čemu reforma, kterou jiná vláda zase zruší, což už se stalo? Nebylo třeba chybou, že jste s opozicí ne...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Jak to bylo v Německu po válce. Jan Schneider i o nás, SSSR a USA

9:24 Jak to bylo v Německu po válce. Jan Schneider i o nás, SSSR a USA

Údajná denacifikace Západního Německa je čirý mýtus, tvrdí někdejší disident, signatář Charty 77, pr…