Zimola (ČSSD): Nenechme se oblbnout sliby

22.10.2013 16:07

Zařídíme. Vylepšíme. Odstraníme. Opravíme. S námi bude líp. Předvolební sliby na nás padají ze všech stran. A je dobré srovnávat. I sociální demokracie má svou vizi, ale opřenou o reálný život.

Zimola (ČSSD): Nenechme se oblbnout sliby
Foto: Hans Štembera
Popisek: Jiří Zimola

Hnutí miliardáře Babiše voličům tluče do hlavy, že současní politici jsou neschopní a je třeba, aby se toho chopili manažeři. Ale voliči by také měli vědět, že když u Babiše něco finančně nevychází, tak se „řízne“, výroba se třeba zkoncentruje a mnozí dostanou „padáka“. V některých jeho masnách by mohli vyprávět … Má to pak znamenat, že když nepůjde podle představ nemocnice, tak se "řízne" a kus se jí zavře? Nebo přesune o pár desítek kilometrů dál?

A protože jde o hnutí politické, sliby nešetří. Peníze se seženou a co dosud nešlo, půjde. Sice okrajově, ale přesto, některá odvážnější (nebo snad svobodnější?) média mimo jeho vlastní mediální slupinu utrousí, že jde o sliby nereálné. Jako naposledy pondělní HN.

Proto se těmi sliby nenechte oblbnout. Vize sociální demokracie jsou prostě opřeny o reálný život. I proto stojí za to vsadit na stranu s volebním číslem 1. Na sociální demokracii.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Jiří Zimola - profil

Tomio Okamura byl položen dotaz

Nemáte krátkou paměť?

Když se ohlédnete do naší minulosti, tak spousta lidí, včetně mužů raději emigrovala, než aby šla bojovat nebo se podřídili režimu. A myslím, že by se stejně zachovala řada lidí i teď a je to pochopitelné. Opravdu myslíte, že je to důvod k tomu ukončit podporu Ukrajině? A vy byste ty bojeschopné Ukr...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Malý (Trikolora): Prý nás neosvobodili Rusové, ale Ukrajinci, píší

7:17 Malý (Trikolora): Prý nás neosvobodili Rusové, ale Ukrajinci, píší

Už zase kácíme pomníky a přepisujeme osnovy ve školách. Zase se pomalu vracíme k totalitě, socialism…