Bývalá senátorka Rippelová odchází z politiky. Jde hlídat osobní údaje

05.08.2013 21:21

Bývalá členka ČSSD a senátorka Jiřina Rippelová loni neúspěšně kandidovala do Senátu za Stranu práv občanů – zemanovci (SPOZ). Nyní se rozhodla odejít z politiky, od srpna pracuje na Úřadu pro ochranu osobních údajů.

Bývalá senátorka Rippelová odchází z politiky. Jde hlídat osobní údaje
Foto: senat.cz
Popisek: Senátorka Jiřina Rippelová

Jiřina Rippelová se rozešla s ČSSD a loni kandidovala jako bezpartijní do Senátu za SPOZ, ovšem neúspěšně. Je proto celkem s podivem, že byla do nové funkce na Úřadu pro ochranu osobních údajů zvolena právě členy Senátu, kde má ČSSD převahu.

"V prvním kole volby jsem neprošla. Na druhé kolo jsem pak ani nejela, protože jsem nepočítala, že budu zvolená. Pak ale asi díky malé účasti senátorů ČSSD a díky podpoře všech ostatních jsem ke svému překvapení zvolena byla. Prošla jsem snad o jeden nebo o dva hlasy," uvedla pro iDnes.cz.

Potřebovala pak už jen podpis prezidenta Miloše Zemana, ten ji nakonec jmenoval. Do nového zaměstnání nastoupila 1. srpna, nejprve se množství práce děsila, ale pak si zvykla. "Je to tím, kolik informací na mě vychrlili. Snad to zvládnu," dodala Rippelová.

Přitom předtím obnovila provoz své advokátní kanceláře, chtěla se zaměřit na sestavování dohod místo řešení sporů před soudem. Kvůli novému zaměstnání se navíc musela vzdát své poslední politické role – byla členkou zastupitelstva v Sušici, kde dříve působila i jako starostka.

"Změna je život a já se na novou práci těším. Myslím, že bude zajímavá. Pro mě to bude i jakési pokračování v ochraně práv občanů, o což jsem se snažila i v politice," uzavírá bývalá senátorka.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: pan

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

To je psycho, tohle... Němcová odešla z místnosti. Ostatní hlasovali pro

14:30 To je psycho, tohle... Němcová odešla z místnosti. Ostatní hlasovali pro

Členové ústavněprávního výboru Senátu dali zelenou petici 15 tisíc zemědělců. Ti chtějí zrušit Fialo…