Město Vyškov pomůže dotacemi rybářům i myslivcům

19.06.2017 7:32

Zvýšení retenční schopnosti obou nádrží, zkvalitnění podmínek pro chov ryb, odbahnění desítek tisíc kubíků usazenin, zpevnění cest a celkově lepší možnost přístupu cyklistů a pěších. Vyškovská radnice spolu s vyškovskými rybáři dokázala v případě obou Kačenců vytvořit prostředí pro odpočinek a krátkodobou rekreaci Vyškovanů.

 Město Vyškov pomůže dotacemi rybářům i myslivcům
Foto: Vyškov
Popisek: Vyškov

Plány tím ovšem nekončí. „Lokalita se víc zpřístupnila široké veřejnosti, což nás nesmírně těší. Mezi Velkým a Malým Kačencem nicméně zůstal víc než padesát let starý společný objekt klubovny a skladu mysliveckého spolku a moravského rybářského svazu, rádi by jej spravili,“ poznamenal vyškovský místostarosta Karel Jurka.

Myslivecký spolek Haná proto požádal město o finanční pomoc. Vyškovští zastupitelé nakonec na svém posledním zasedání schválili sumu 200 tisíc korun. Dotace půjde z rezervy města. „Společně jsme dospěli k závěru, že objekt je třeba generálně opravit tak, aby znovu vytvářel pracovní, společenské a skladové podmínky pro činnost obou neziskových organizací. Pomůžeme tím i k propagaci myslivosti a rybářství,“ naznačil místostarosta.

Organizace chtějí práce ve velké míře zajistit formou brigád členů obou spolků. Náklady na opravu se mají vyšplhat k půl milionu korun.

K Moravskému rybářskému svazu, místní organizaci Vyškov navíc směřuje i dalších 200 tisíc korun. Organizace, jejíž členská základna překračuje 1100 členů, požádala město o pomoc při nákupu vozidla. Poslouží k převážení ryb, které jsou využívané k zarybnění chovných a sportovních revírů, a také k zabezpečení úklidu na jednotlivých revírech. „Pomůže jim také v rámci činnosti rybářského kroužku pro děti. Individuální dotace půjde rovněž z rezervy města,“ upřesnil místostarosta Jurka.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

RNDr. Luděk Niedermayer byl položen dotaz

Euro je cestou k vyšší prosperitě a stabilitě naší ekonomiky

To tvrdíte vy. Pokud ale vím, třeba v Řecku měli Euro a dostali se do velkých finančních problémů, které pak řešili ostatní státy, takže kdyby byla vaše teze správná, jak to že se Řecko dostalo do takových dluhů a hrozil krach jejich ekonomiky?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Jihlava: Ekofond jako základ nadstandardní péče o zeleň ve městě

16:14 Jihlava: Ekofond jako základ nadstandardní péče o zeleň ve městě

Ekofond je peněžní fond města Jihlavy, jež se zabývá distribucí finančních prostředků k provozu sprá…