Vyškov: Zrekonstruovaný sál je pod opravenou střechou, teď je na řadě popcorn

02.01.2024 16:14 | Tisková zpráva

V průběhu listopadu zmizelo lešení, střecha na Sokolském domě se dočkala milionových oprav. Do budovy totiž místy zatékalo. Zásahy jsou rozdělené na dvě etapy, druhá má následovat. Stavební firma měnila střešní tašky i části konstrukce, napadené dřevomorkou. O něco dřív pak skončily opravy toalet v přízemí Sokolského domu.

Vyškov: Zrekonstruovaný sál je pod opravenou střechou, teď je na řadě popcorn
Foto: Vyškov
Popisek: Vyškov

Na podzim 2021 skončila nákladná rekonstrukce interiéru, bylo žádoucí, aby sál zůstal ochráněný. „Hřebenové tašky byly celkově uvolněné, děravé bylo boční oplechování věže. Přes ni dlouhodobě zatékalo do dřevěné konstrukce. V minulosti proběhly v případě střechy lokální opravy, po kontrole stavu střešní pálené krytiny a mykologickém průzkumu krovu byla třeba komplexnější oprava. Budova si to určitě zaslouží. Práce se týkaly také opravy věžičky či plechových váz,“ vyjmenoval vyškovský místostarosta Josef Kachlík s tím, že první etapa stála pět milionů korun.

Anketa

Vadí vám chování Andreje Babiše v TV debatách a v Poslanecké sněmovně?

8%
90%
hlasovalo: 43734 lidí

Opravy toalet v přízemí Sokolského domu pak městskou kasu zatížily 1,2 miliony. „Návštěvníci snad ocení zmodernizované sociální zařízení nejen v patře, ale i v přízemí. Už mnohé pamatovalo, některé kabinky byly z technických důvodů trvale mimo provoz. Obměny se dočkala sanitární keramika, osvětlení či obklady. Prostory zůstaly kapacitně i dispozičně stejné,“ konstatoval místostarosta.

Připomněl zároveň, že kino si připomene třicáté výročí generální rekonstrukce. Budova totiž roky chátrala a počátkem 90. let vůbec nefungovala. Znovuotevření po rekonstrukci se dočkala v únoru 1994.

A právě Městské kulturní středisko Vyškov, které má kino ve správě, chce jít naproti potřebám svých návštěvníků. „Lidé chodí nejen na film, vyžadují i služby okolo. Máme krásný funkční sál, nechceme, aby nám milovníci filmů utíkali do multiplexů. V nadcházejícím roce tak hodláme rozjet bar, který bude otevřený před i po promítání. Nabízet bude nejrůznější nápoje, drobné občerstvení i to, bez čeho si mnozí návštěvu kina neumí představit, popcorn. Vycházíme tak vstříc hlasům, které po službě volají,“ oznámila ředitelka Městského kulturního střediska Vyškov Viera Maňásková.

O tom, že kino potřebuje nalákat diváky, je přesvědčený i místostarosta Kachlík. „Do kina bufet patří. Po kvalitním filmovém zážitku je příjemné si sednout a povykládat si o něm u kávy nebo sklenky vína,“ doplnil místostarosta.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Pardubice: Zvýšená daň z nemovitosti průmyslových zón pomůže městské infrastruktuře

7:04 Pardubice: Zvýšená daň z nemovitosti průmyslových zón pomůže městské infrastruktuře

Radní města Pardubic schválili návrh obecného opatření, které v souladu se zákonem stanovuje a zvyšu…