Vyškov: Nátěry balkonů, nové stříšky i jádra. Opravy bytů spolkly miliony

18.01.2024 22:09 | Tisková zpráva

Platí to, co před koronavirovou pandemií či před energetickou krizí. Radnice nehodlá a ani nemůže zapomínat na majetek, který vlastní, a o který je třeba se řádně starat. Vztahuje se to pochopitelně i na bytové domy ve vlastnictví Vyškova. Na sklonku roku tak město do oprav objektů, zejména v Puškinově a Polní ulici, vložilo miliony korun.

Vyškov: Nátěry balkonů, nové stříšky i jádra. Opravy bytů spolkly miliony
Foto: Vyškov
Popisek: Vyškov

Bytový dům v Polní ulici se v 7 případech dočkal nátěru lodžií a v 62 případech nové barvy také u balkonů. „Dělníci pak nainstalovali devět stříšek nad balkony v posledním nadzemním podlaží. Práce pochopitelně probíhaly z lešení. Součástí zakázky byla rovněž oprava střešních žlabů,“ zmínil místostarosta Vyškova Roman Celý. Radní schválili nabídku od uchazeče Jana Machálka za cenu téměř 1,8 milionu korun.

O pár týdnů později skončila oprava hlavního vodovodního potrubí: dvou kusů stoupaček v městském domě na adrese Puškinova 2. Jednalo se o výměnu hlavního rozvodu vody včetně vystrojení instalačních šachet a zednického zapravení bytových rozvodů. Práce měla na starosti firma DEER BROTHERS, cena se vyšplhala na 675 tisíc korun.

Anketa

Bude Donald Trump v listopadu zvolen prezidentem USA?

89%
6%
hlasovalo: 26569 lidí

V průběhu uplynulého roku se pak zapotili zejména zedníci, obkladači, elektrikáři, malíři či podlaháři. Pokračovaly totiž výměny nevyhovujících umakartových bytových jader, zastaralých rozvodů vody, odpadu či elektroinstalace v městských bytech. Dělníci nejprve pracovali na výměně umakartových jader za jádra vyzděná na adrese Albrechtova 16, ještě o letních prázdninách stihli obnovu ve třech bytech v Polní 5, na podzim se pak přesunuli na Puškinovu 2.

Celkově se loni jednalo o dalších devět bytů. Rekonstrukce za ně dohromady přesáhly 3,8 milionu. „Snažíme se o to, aby jednotlivé byty poskytovaly kvalitní, dostupné a důstojné bydlení. Samozřejmě záleží na požadavcích na materiál, na konstrukčním řešení, jednoduše každá jednotka je trochu jiná, podle toho se tedy lišil i rozsah prací. Některé byty si vyžádaly také opravy podlah či zakoupení nových kuchyňských linek,“ vyjmenoval místostarosta Celý s tím, že o rok dřív opravy zastaralých jader spolkly zhruba 4,4 milionu korun. „Je tak patrné, že rozhodně nejde o nízké sumy,“ dodal místostarosta.

V průběhu roku zároveň proběhla oprava střešních žlabů a svodů (Pivovarská 2 a 4 za 183 tisíc) či korekce rozvodů domácích zvonků a zvonkového tabla (Puškinova 2 za 305 tisíc korun).

Vyškov má ve vlastnictví 179 bytů pro seniory v domech zvláštního určení na adresách Polní 5 a Tyršova 29. Dalších 12 bezbariérových bytů slouží zdravotně postiženým v lokalitě Hybešova. Město dále vlastní 247 bytů v několika vyškovských lokalitách, jde buď o standardní jednotky, nebo o byty, které radní města přidělují sociálně potřebným.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Plzeň: Novinkou letošního programu Industry Open je likérka v Prádle

16:29 Plzeň: Novinkou letošního programu Industry Open je likérka v Prádle

Letní program akcí stezky Industry Open startuje v polovině května. Návštěvníkům se po loňském úspěc…