Pardubické děti se o prázdninách nudit nemusí

26.07.2017 15:16

Pardubické děti nemusí prázdniny prosedět u počítače, nebo se nudit. I v době letních prázdnin je pro ně otevřeno 21 sportovišť vybavených pro různé sporty. Vedle hřišť různých sportovních klubů je v Pardubicích otevřeno osm sportovišť v areálech základních škol. Některé sídlištní školy otevírají o prázdninách dětem hřiště již od rána.

 Pardubické děti se o prázdninách nudit nemusí
Foto: Archiv
Popisek: Pardubice

„Všech 21 areálů má statut tzv. sportoviště pro veřejnost, to znamená, že jsou přístupné zdarma. Lidé je snadno poznají, neboť jsou označeny velkoformátovou cedulí. Provozovatele sportovišť motivujeme dotací, letos konkrétně částkou 1,547 milionu korun. Dotace je určena na odměnu správce, údržbu hřiště a zakoupení potřebných sportovních pomůcek,“ říká náměstek primátora zodpovědný za školství i sport Jakub Rychtecký, který je velmi rád, že v prakticky každé městské části i na sídlištích mají lidé možnost si bezplatně zasportovat.

Některá hřiště jsou o prázdninách otevřena pouze v pracovní dny, řada jich má však celotýdenní provoz až do večerních hodin. „Kdo si chce v Pardubicích zasportovat, tak má v nabídce k dispozici víceúčelová hřiště, atletické sektory, hřiště a kurty pro různé sporty, od volejbalu, přes fotbal či bendy hokej, až po basketbal či tenis. Máme hřiště i s lezeckou stěnou a na petangue. U základní školy na Dubině, kde před nedávnem vznikla i in-line dráha, najdou občané i půjčovnu sportovních potřeb,“ informuje o nabídce náměstek Rychtecký.

Město v posledních letech rekonstruovalo několik školních hřišť u základních škol, již se záměrem otevřít je mimo vyučování veřejnosti. Kvalitní sportoviště včetně potřebného zázemí tak mají například základní školy na Dubině, na Spořilově a ve Staňkově ulici na Dukle. „Většina školních hřišť však zásadní rekonstrukci potřebuje. Plánujeme investice do dvou školních hřišť ročně a máme ambici další dvě ročně projekčně připravit. Ještě letos začnou práce na hřišti u základní školy na sídlišti Závodu míru. Bude zde vybudováno i zázemí, které zvýší komfort i pro veřejnost mimo výuku tělesné výchovy,“ sděluje Rychtecký. V příštím roce plánuje město investovat do areálů škol ve Studánce a v Resslově ulici.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ústí nad Labem: Cyklobus z Labské stezky bude jezdit i tento rok

19:06 Ústí nad Labem: Cyklobus z Labské stezky bude jezdit i tento rok

Využijte možnost bezplatné přepravy z Labské stezky přes Klíši a Bukov na Severní Terasu.