Bílovec: Léto je ve znamení rozmanitých investičních staveb

30.06.2015 17:30

Investiční akce jsou v plném proudu, změny se týkají školních hřišť, zámku, mostu i sídliště.

Bílovec: Léto je ve znamení rozmanitých investičních staveb
Foto: bilovec.cz
Popisek: Bílovec

V úterý 30. června byla v Bílovci ukončena výstavba sportovního hřiště u Základní školy Komenského. Díky částce 4,6 milionu korun, kde 85 procent představovala dotace z ROP Moravskoslezsko, zde vznikla tři nová hřiště na míčové sporty i atletiku, která může využívat i veřejnost. „Nejde o jedinou akci spojenou se vzdělávacím zařízením. U Základní školy Wolkerovy bylo zrekonstruováno stávající venkovní asfaltové hřiště a vybudováno zázemí pro atletiku," upřesňuje místostarostka Sylva Kováčiková s tím, že hřiště bylo v rámci rekonstrukce v hodnotě 3,8 milionu korun vybaveno i novými bezpečnostními prvky. A dodává, že rozhodně nejde o jediné dvě investiční akce, jimiž žije letní Bílovec. K těm už odstartovaným patří například rekonstrukce fasády zámku v hodnotě 860 tisíc korun a jeho nádvoří, kde náklady dosáhnou částky zhruba 7,6 milionu korun. „Obě akce jsou vedeny tak, aby neohrozily provoz zámku a o prázdninách nebránily návštěvníkům prohlédnout si tuto impozantní stavbu, která má co nabídnout," zdůrazňuje místostarostka a obrací pozornost na zahájenou obnovu kaple sv. Martina v Nových Dvorech, kde je v první etapě realizováno odvodnění pozemku. „Na této akci s námi spolupracuje i partnerské město Bad Neustadt, které na obnovu kaple přispívá částkou 4 tisíce eur. Předpokládáme, že další investiční prostředky bychom mohli získat i z Fondu česko-německé budoucnosti."

Do deváté etapy vstoupí regenerace panelových sídlišť

V červenci Bílovec čeká rekonstrukce mostu v ulici U Splavu. „Most je ve velmi špatném technickém stavu. Jeho rekonstrukce je nezbytná už proto, že je důležitou komunikací spojující poměrně rozsáhlou lokalitu rodinných domů za řekou s okolím," přibližuje další z významných investičních akcí starosta Pavel Mrva s tím, že město v případě této rekonstrukce počítá s náklady ve výši 2,6 milionu korun.

Zároveň Bílovec v červenci vstoupí do deváté etapy regenerace panelových sídlišť, jejíž hodnota by měla dosáhnout výše 5,2 milionu korun včetně DPH. Dotace z Ministerstva pro místní rozvoj přitom představuje částku 3,6 milionu korun. „V této akci jde především o zvýšení komfortu bydlení a přizpůsobení lokality potřebám dneška," přibližuje starosta akci, která se týká městské části Radotín, a kde mimo jiné půjde o propojení dolní a horní oblasti Radotína a vybudování nových parkovacích míst. „Další investice ve výši 4,3 milionu korun budou směřovat do Bravinného, kde bude rekonstruován kulturní dům a vybudováno dětské hřiště. A v centru samotného Bílovce v srpnu vyvrcholí přestavba bývalé měšťanské školy na knihovnu a centrum pro seniory. Díky investici v hodnotě přesahující 18 milionů korun Bílovec získá důstojné místo pro vzdělávání i příjemné zázemí pro aktivity našich seniorů," uzavírá starosta.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

střelba na FF

Dobrý den, kdy bude ukončeno vyšetřování střelby na FF? Netrvá vyšetřování nějak dlouho? A druhá věc, co mě zajímá je, zda stát nějak odškodnil nebo odškodní rodiny obětí? Já netvrdím, že za to stát může, ale je to to nejmenší, co můžete udělat.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Plzeň si připomněla hrdiny odboje. Pomáhali také Jozefu Gabčíkovi a Janu Kubišovi

16:31 Plzeň si připomněla hrdiny odboje. Pomáhali také Jozefu Gabčíkovi a Janu Kubišovi

Představitelé města Plzně, radní pro oblast kultury a památkové péče Eliška Bartáková a radní pro ob…