Premiérový ročník Bíloveckého bajku bude prvním závodem soutěže BARS

23.02.2023 7:35 | Tisková zpráva

V sobotu 15. dubna se v Bílovci, v areálu Medvědí bouda, uskuteční první ročník Bíloveckého bajku. Na závod, jímž se letos otevře Bajkerská amatérská regionální soutěž (BARS), je možné se online přihlásit do 31. března.

Premiérový ročník Bíloveckého bajku bude prvním závodem soutěže BARS
Foto: bilovec.cz
Popisek: Bílovec

Amatérský závod Bílovecký bajk organizuje bývalý motocyklový závodník Josef Kulhavý, rodák z Bílovce, jehož jméno je neodmyslitelně spjato jak s českým motokrosem, tak s cross country. Dvojnásobný mistr republiky v motokrosu a mistr Německa z roku 2012 v cross country začal po ukončení 24leté sportovní kariéry pronikat do cyklo světa. A výsledkem je amatérský bikerský závod určený pro širokou veřejnost, dospělé i děti.

„Zúčastnit se mohou děti od 6 let, které budou soutěžit na louce u Medvědí boudy v okolí bílovecké přehrady. Závodníci do 12 let budou rozděleni do tří kategorií. Děti starší 12 let pojedou dospěláckou trasu. Zatímco dětský okruh má zhruba 800 metrů, pro dospělé jsou připraveny trasy v délce 16 a 30 kilometrů. Na třicetikilometrovou trasu A s převýšením 800 metrů může vyrazit maximálně 200 závodníků, limit pro dojetí je stanoven na 4 hodiny. Šestnáctikilometrové béčko má převýšení 400 metrů, maximální počet 100 účastníků a limit pro dojetí 2,5 hodiny,“ upřesňuje Josef Kulhavý s tím, že povrch obou tras pro dospělé je z 90 procent tvořen lesními a polními cestami, z 10 procent půjde o asfaltové komunikace.

Anketa

Je v pořádku, že vláda zvýší důchody méně, než ukládá zákon?

5%
95%
hlasovalo: 28578 lidí

„Můžeme slíbit divácky atraktivní podívanou s místy, která velmi dobře prověří fyzickou zdatnost závodníků i jejich jezdecké umění. V každém případě jde o regulérní závod, který by nebylo možné pořádat bez důkladné organizační přípravy a zajištění všech nezbytných povolení, protože na prvním místě je samozřejmě bezpečnost závodníků i diváků. O tu se budou na přejezdech přes silnice starat školení organizátoři v reflexních vestách, v případě potřeby budou na místě i zdravotníci,“ pokračuje Josef Kulhavý a akcentuje, že by se při přípravě závodu rozhodně neobešel bez podpory a pomoci bikerů z Bílovce a okolí.

„Děkuji nejen jim, ale také všem ostatním, kteří Bílovecký bajk podporují,“ uzavírá s upozorněním, že do závodu bude možné se online zaregistrovat i po 31. březnu, platba však už bude možná pouze na místě v hotovosti a bez nároku na teplé občerstvení po závodě.

Dětské závody se 15. dubna uskuteční od 10:30 hodin, hlavní závod startuje v pravé poledne a trasa B ve 12:15 hodin. Prezence účastníků závodu začíná v 8 hodin a ukončena bude půl hodiny před každým jednotlivým startem. Vyhlášení výsledků je naplánováno zhruba na 15. hodinu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Plzeň: Novinkou letošního programu Industry Open je likérka v Prádle

16:29 Plzeň: Novinkou letošního programu Industry Open je likérka v Prádle

Letní program akcí stezky Industry Open startuje v polovině května. Návštěvníkům se po loňském úspěc…