Bohumín: Nejrizikovější skupinou na silnicích jsou chodci

17.01.2017 18:30

Karvinsko obsadilo spolu s Opavou vloni třetí příčku v počtu dopravních nehod v regionu, policisté jich napočítali 1301. V Moravskoslezském kraji policisté v roce 2016 řešili skoro o 200 dopravních nehod více, meziročně ale při dopravních nehodách zemřelo o osm lidí méně.

Bohumín: Nejrizikovější skupinou na silnicích jsou chodci
Foto: mesto-bohumin.cz
Popisek: Bohumín

Pokles byl v porovnání s rokem 2015 patrný téměř ve všech sledovaných oblastech, ať už se jedná o osoby, které byly u dopravních nehod zraněny těžce (-46) či lehce (-128), nebo o viníky dopravních nehod pod vlivem alkoholu (-60) či omamných a psychotropních látek (-12).

„Nejvíce osob zemřelo na našich silnicích v prvních třech měsících roku, a to dvacet z celkových pětačtyřiceti. Hlavní příčinou dopravních nehod stále zůstává způsob jízdy, nepřiměřená rychlost a nedání přednosti v jízdě,“ říká policejní komisařka Lenka Sikorová.

Nechvalné prvenství v rámci Moravskoslezského kraje zaujímá v nehodovosti Ostrava, kde došlo k 2904 dopravním nehodám. Následuje okres Frýdek-Místek s celkovým počtem dopravních nehod 1537, třetí místo obsadila Opava s 1324 dopravními nehodami, která je na tom s dopravní nehodovostí obdobně jako Karviná s 1301 dopravními nehodami. Nejmenší počet dopravních nehod zaznamenal okres Bruntál (866).

„Nejrizikovější skupinou jsou dle našich statistik chodci, kteří na našich silnicích umírali ve dvaadvaceti případech, což je téměř polovina osob, kteří na silnicích Moravskoslezského kraje v loňském roce přišli o život,“ uvedla Lenka Sikorová. Moravskoslezští policisté se na chování chodců důrazněji zaměřili při silničních kontrolách. Z celkem 2961 zjištěných přestupků se 2699 přestupků dopustili samotní chodci.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

RNDr. Luděk Niedermayer byl položen dotaz

bezpečnost EU

Z čeho jste nabyl dojmu, že EU zvládá řešit otázku bezpečnosti? Máte pocit, že si dokázala dobře poradit s migrační krizí, a že je připravena na tu další?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Frýdek-Místek hledá zubaře na vlastní pěst, za pohotovost nabízí dva miliony

22:09 Frýdek-Místek hledá zubaře na vlastní pěst, za pohotovost nabízí dva miliony

Frýdek-Místek zaplatí zubařům, kteří budou sloužit pohotovostní služby. Po měsících jednání se zřizo…