Bohumín: Přejezdem v Pudlově projedou auta už za týden

23.05.2015 17:39

Už za týden se do oblasti bývalé „Myší díry“ v Pudlově vrátí veškerá doprava. Stavbaři dokončují poslední prvky přestavby výškově nevyhovujícího podjezdu v úrovňový přejezd. Pro osobní i nákladní auta se přejezd v Drátovenské ulici otevře o posledním květnovém víkendu.

Bohumín: Přejezdem v Pudlově projedou auta už za týden
Foto: wikipedia
Popisek: Bohumín - Náměstí T. G. Masaryka

„Stavební firma plánuje uvedení místa do plného provozu buď v sobotu 30. května nebo nejpozději v ranních hodinách neděle 31. května. Harmonogram prací se povedlo dodržet a nedošlo k průtahům, stavba je dokončena v menším předstihu,“ potvrdil Petr Sobek z odboru dopravy bohumínské radnice. V uplynulém týdnu dělníci ještě dokončovali například odvodňovací žlaby.

Doprava se do Drátovenské ulice v Pudlově v úseku bývalé Myší díry vrátí zhruba po roce. Z rozměrově nevyhovujícího podjezdu se za tu dobu stal úrovňový přejezd. Tamní provoz budou řídit automatické sklápěcí závory, místem vede železniční trať pro nákladní dopravu. V úseku dlouhém asi 700 metrů se řidiči setkají také s kompletně novou vozovkou.

Vzhledem k tomu, že elektronické zabezpečení přejezdu je až do 12. června ve zkušebním provozu, bude stavba koncem května uvedena do předčasného užívání. Investorem přestavby je Moravskoslezský kraj, který náklady hradí s pomocí evropské dotace.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Písek: Na náplavce začaly vyrůstat první dvě sochy z písku

7:04 Písek: Na náplavce začaly vyrůstat první dvě sochy z písku

Sochaři začali ve středu pracovat na prvních dvou obřích pískových sochách. Ráno nákladní auto přive…