Bohumín: V Husově ulici pokračují výkopy, s vodovodem opraví i kanalizaci

29.09.2016 21:25

Výkopové práce postupují Husovou ulicí v Novém Bohumíně. Severomoravské vodovody a kanalizace zde investují 7 milionů korun do rekonstrukce vodovodního i kanalizačního potrubí zároveň. Práce skončí ještě letos. Realizaci provázejí plánované i neplánované odstávky dodávky pitné vody, k jedné takové došlo včera, ve sváteční den 28. září.

Bohumín: V Husově ulici pokračují výkopy, s vodovodem opraví i kanalizaci
Foto: mesto-bohumin.cz
Popisek: Bohumín

Stávající litinové vodovodní potrubí v ulici je poruchové. „Při poruchách nelze vyloučit zhoršení kvality pitné vody nasátím látek z okolního prostředí, proto jsme se rozhodli pro komplexní výměnu. Rekonstrukci jsme prodloužili až k vodovodnímu řadu ve Štefánikově ulici, aby mezi vyměněnými řady nezůstal úsek v délce 53 metrů z původního materiálu,“ říká mluvčí Severomoravských vodovodů a kanalizací Ostrava Marek Síbrt. Stavbaři vymění potrubí v délce 272 metrů a přepojí devět plastových vodovodních přípojek. Náklady přesáhnou 2,5 milionu korun.

Hned vedle vodovodu jsou kanalizační rozvody, stoka pochází z roku 1968 a vykazuje netěsnosti. „Poškozeným betonovým potrubím prosakuje voda, což způsobuje vyplavování nadloží stoky a vznik nerovností v komunikaci,“ informoval Síbrt. Stávající betonové potrubí v délce 163 metrů firma vymění za potrubí z PVC. Investiční náklady, včetně navazujících prací a přípojek, dosáhnou zhruba 4,5 milionu korun.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

Neslibujete nesplnitelné?

Opravdu jde ještě změnit migrační pakt, když ho podezřele narychlo EP před volbami odsouhlasil? A jak chcete zrušit green deal? Jsem pro, ale myslím, že je to nereálný slib.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Pardubice získají napojení na vysokorychlostní trať

13:37 Pardubice získají napojení na vysokorychlostní trať

Správa železnic pokračuje v přípravách sítě vysokorychlostních tratí, o pokračujících pracích přijel…