Bohumín: Záchranáři uvedli do provozu nové vozidlo pro speciální transporty

19.01.2017 10:50

Moravskoslezští záchranáři mají nové vozidlo pro speciální transporty. Zdravotníci převzali sanitní speciál Mercedes-Benz kategorie „C“ - mobilní jednotku intenzivní péče, v provedení s pohonem jedné nápravy a se skříňovou nástavbou pro speciální transporty.

Bohumín: Záchranáři uvedli do provozu nové vozidlo pro speciální transporty
Foto: mesto-bohumin.cz
Popisek: Bohumín

Úprava automobilu je určena pro ošetření a transport pacientů s nadstandardní hmotností nebo rozměry. Druhým speciálním zaměřením, pokud jde o vybavení, je přeprava nemocných v podmínkách neodkladné péče mezi zdravotnickými zařízeními, kteří vyžadující vysoce specializovanou péči, například jde o nemocné s mimotělním krevním oběhem.

„Nový speciál nejen ulehčí práci posádkám, ale především poskytne mnohem větší komfort a bezpečí během transportu samotným pacientům. Jde o další krok při zlepšování péče o nemocné, kteří potřebují naši pomoc,“ uvedl ředitel Zdravotnické záchranné služby Moravskoslezského kraje Roman Gřegoř.

Vozidlo je vybaveno speciálními nosítky s hydraulickým zvedacím pohonem, která umožní přepravu pacientů s hmotností až 300 kg. Jejich ložnou plochu lze rozšířit až na 1 120 mm. K dispozici je například speciální kolejnicový systém uchycení přístrojů pro mimotělní krevní oběh, termobox na trvalý ohřev nebo chlazení infusních roztoků.

Automobil, jehož pořizovací hodnota je více než 5,9 milionu korun, bude jezdit na stanovišti v Ostravě-Zábřehu jako běžné zásahové vozidlo. V případě potřeby je však kdykoliv připraven zasahovat na území celého kraje právě pro účel speciálních transportů. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Tomio Okamura byl položen dotaz

Fakt si myslíte, že jsou Ukrajinci nacisti?

Proto, že se brání a brání svou zem nebo proč? Vy byste ČR nebránil, kdyby bylo potřeba? A nejsou Ukrajinci spíš hrdinové?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Olomouc: Dopřejte dětem léto plné zážitků, Fond pomoci pomůže zaplatit i letní tábory

22:05 Olomouc: Dopřejte dětem léto plné zážitků, Fond pomoci pomůže zaplatit i letní tábory

Pomoc s vyššími náklady při plánování prázdninových aktivit dětí. I to je jedním z cílů sociální pol…