Bohumín má novou turistickou známku

11.04.2016 18:29

Sběratelé turistických známek by měli zamířit do Bohumína. K mání je ve zdejších infocentrech nová, tentokrát výroční turistická známka. Ta je věnována letošnímu 760. výročí od první písemné zmínky o Bohumínu.

Bohumín má novou turistickou známku
Foto: mesto-bohumin.cz
Popisek: Bohumín

Dřevěnému kolečku proto dominuje náměstí Svobody ve Starém Bohumíně, kde před více než sedmi stovkami let vznikla osada Bogun (prapředek dnešního města), spolu s památkově chráněným secesním domem Pod Zeleným dubem i místním kostelem. Na náměstí nechybí ani náznak tramvajové dopravy, která v minulém století křižovala Bohumín. Sběratelský artefakt je k mání za 30 korun jak v radničním infocentru, tak v infocentru Pod Zeleným dubem.

V Bohumíně turisté mohou ulovit hned pět turistických známek – jednu má bunkr Na Trati, druhou pak chráněné meandry Odry, třetí samotné město, čtvrtou nechala radnice vydat v limitované edici k 750. výročí Bohumína a v radničním infocentru je k dispozici ještě několik posledních kusů, a zatím pátou v pořadí je nová limitovaná edice výroční známky k 760. výročí Bohumína.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

Kdo může za migrační pakt?

Tvrdíte, že když vás budeme volit, tak nás zbavíte migrantů. Jak? Jak chcete problém řešit, navíc když teď EP schválil migrační pakt? Taky tvrdíte, že jeho schválení byla zrada od této vlády, tak co pak změníte evropské volby? A jak to tedy je? Může za schválení paktu vláda nebo politici v Bruselu?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Frýdlant: Demolice kotelny, komína a dalších objektů v areálu nemocnice začne 20. května

7:10 Frýdlant: Demolice kotelny, komína a dalších objektů v areálu nemocnice začne 20. května

Nevzhledné a zchátralé budovy v čele s bývalou centrální kotelnou začnou koncem května mizet z areál…