Brno: Křižovatka na Sportovní se změní v plnohodnotný kruhový objezd

04.03.2017 8:34

Křižovatka na ulici Sportovní u výjezdu z Královopolských tunelů bude v průběhu letošního roku dostavěna na plnohodnotný kruhový objezd.

Brno: Křižovatka na Sportovní se změní v plnohodnotný kruhový objezd
Foto: brno.cz
Popisek: Brněnský magistrát

Chybějící polovinu postaví na základě dohody s městem Brnem společnost IMOS development jako součást své investice na sousedních pozemcích. K investici do dopravní infrastruktury se společnost zavázala v plánovací smlouvě s městem Brnem.

„Původní smlouva mezi investorem a městem Brnem z roku 2012 počítala s tím, že chybějící část kruhového objezdu bude dostavěna jen v jednom pruhu. Vzhledem k aktuální dopravní situaci v této lokalitě by to však zcela jistě nestačilo, což ostatně potvrdilo i doporučení ŘSD ohledně kapacitních požadavků na napojení velkého městského okruhu a Svitavské radiály. Tento týden jsme proto v Radě města Brna projednali a schválili dodatek, podle kterého postaví investor kruhový objezd se dvěma pruhy,“ uvedl náměstek primátora pro oblast majetku a investic Richard Mrázek.

Podle informací investora by měla být stavba zahájena nejpozději v polovině letošního roku. Při stavbě bude zachován stávající provoz pouze s nezbytným omezením dopravy v době napojování stávající silnice na silnici novou.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Operátoři

Pane senátore, dobrý den, myslíte, že je šance, že se někdy dočkáme slibovaného čtvrtého operátora a tím i levnějších cen? Kdo je odpovědný za to, že tu nemáme čtvrtého operátora? Někde jsem četl, že tu být nemůže, což nechápu. Žijeme přeci ve svobodné a tržní ekonomice nebo ne? Nevím, zda mi dokáže...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Jablonec nad Nisou: Vítězové okresních olympiád se setkali na radnici

10:28 Jablonec nad Nisou: Vítězové okresních olympiád se setkali na radnici

Jablonecká náměstkyně primátora pro oblast humanitní přivítala v obřadní síni vítěze okresních kol v…