Rekonstrukce klubovny městské části Brno-sever byla dokončena

01.03.2017 7:32

Prvnímu zasedání Zastupitelstva MČ Brno-sever v zrekonstruovaných prostorách klubovny na Okružní 21 bude předcházet slavnostní předání obrazů Vladimíra Kiseljova

Rekonstrukce klubovny městské části Brno-sever byla dokončena
Foto: brno.cz
Popisek: Brněnský magistrát

Po necelém roce byla nedávno ukončena první etapa komplexní rekonstrukce klubovny městské části na Okružní 21, zaměřená na její interiér. Řada organizací, spolků a dalších zájemců z řad veřejnosti, kteří si klubovnu od městské části pronajímají, tak nyní pro své místní aktivity dostává prostředí vyhovující současným standardům, provedená rekonstrukce navíc umožňuje další rozšíření využití objektu.

Rekonstrukce s celkovými náklady 6,7 milionu změnila uvnitř klubovny od konce loňského jara prakticky vše od rozvodů elektřiny přes vybavení nábytkem a technikou až po prostorové dispozice. V sále nacházejícím se v patře bylo linoleum vyměněno za dřevěnou podlahu, pevné pódium bylo nahrazeno mobilním, sál dostal nové ozvučení, projektor a provedena byla také výmalba. Přilehlé zázemí nabízí kuchyňku, vhodnou k využití třeba při pořádání rodinných oslav, bar s designovými stoličkami a nově se v patře nacházejí také toalety. Ještě větších změn doznalo přízemí. Vybouráním příček zde vznikl velký prostor, v němž začne v brzké době fungovat Family Point, bezbariérové místo přátelské rodině, umožňující pečovat o malé děti. Vybaven je rovněž kuchyňkou a vhodným nábytkem. Rekonstrukcí v přízemí zároveň prošly stávající toalety i zbývající místnost, ze které je nyní moderní konferenční salonek. Přízemní místnosti prosvětlují nová okna dosahující až k zemi.

Plný provoz včetně Family Pointu zahájí klubovna, nově spadající pod příspěvkovou organizaci městské části Kulturní středisko Omega a nazvaná Společenské centrum Brno-sever, během jara. Její rekonstrukce tím ale nekončí. Do konce dubna budou vyměněny vstupní dveře a upraven přístupový chodník. Ve zbytku roku se potom počítá s realizací druhé etapy rekonstrukce, při níž už za provozu dojde k zateplení, výměně oken, vybudování výtahu i k úpravě přilehlého prostranství, které v letních měsících nabídne venkovní posezení.

Jednou z prvních možností prohlédnout si nový interiér klubovny bude pro veřejnost 1. března od 15 hodin zasedání Zastupitelstva městské části Brno-sever. Před jeho začátkem dojde k malé slavnosti, při níž malíř Vladimír Kiseljov symbolicky předá starostovi Martinu Malečkovi své dva obrazy, darované městské části k výzdobě zrekonstruovaného sálu klubovny (více v rozhovoru níže). Hudební doprovod obstará pěvecké vystoupení žákyně 7. ročníku Masarykovy ZŠ a MŠ Brno, Zemědělská 29, Lucie Bikárové. Mladá zpěvačka už má za sebou vítězství v talentových soutěžích Talent La Sophia a Brněnský vrabeček, účinkování v muzikálech Městského divadla Brno Pískání po větru a Let snů LILI nebo vystoupení s Michalem Davidem při jeho koncertě v pražské O2 areně.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

MUDr. Jiří Mašek byl položen dotaz

Korespondenční volba

Jak se bude prosím kontrolovat platnost dokladů (OP, pas a pod.) při korespondenční volbě ? Děkuji za info. Tůmová

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Jihlava: Slavnostní otevření Stříbrného domu

22:09 Jihlava: Slavnostní otevření Stříbrného domu

Jihlava slavnostně otevřela nový kulturní klenot Masarykova náměstí, Stříbrný dům s číslem popisným …