Brno: Petr Vokřál převzal Cenu Wenzela Jaksche

19.06.2016 14:31

Brněnský primátor Petr Vokřál převzal v sobotu v Bavorském zemském sněmu v Mnichově Cenu Wenzela Jaksche. O jejím udělení jednohlasně rozhodla porota Selingerova sdružení (Selinger-Gemeinde). Předsedové sdružení Helmut Eikam a Albrecht Schläger předali toto významné ocenění primátorovi před zaplněným sálem mnichovského parlamentu.

Brno: Petr Vokřál převzal Cenu Wenzela Jaksche
Foto: Brno-stred.cz
Popisek: Nová radnice v Brně

Selingrovo sdružení ocenilo, že se Petr Vokřál loni 19. května významně podílel na důstojném veřejném připomenutí 70. výročí nuceného pochodu brněnského německého obyvatelstva na rakouské hranice v květnu 1945. Akce se konala v rámci projektu Rok smíření, který v roce 2015 vyhlásilo město Brno. Letos projekt pokračoval festivalem Meeting Brno.

„Cením si iniciativy mladých nezatížených lidí, kteří celý projekt Roku smíření s entuziasmem realizovali. Za to bych jim chtěl z celého srdce poděkovat. Právě oni byli hybateli těchto kroků a přispěli tak k dalšímu zásadnímu kroku narovnání našich vztahů,“ poděkoval Petr Vokřál iniciátorům Roku smíření, kteří se předávání ceny také účastnili.

Projekt Rok smíření v Mnichově reprezentovali Kateřina Tučková, Petr Kalousek, David Macek a Jaroslav Ostrčilík.

Společně s Cenou Wenzela Jaksche převzal primátor Brna symbolický šek na 2500 €, který symbolicky předal organizátorům festivalu Meeting Brno, aby ve své činnosti mohli nadále pokračovat.

Selinger-Gemeinde je sdružení sudetoněmeckých sociálních demokratů, které bylo založeno 4. června 1951 v Mnichově. Nese jméno po Josefu Seligerovi, prvním předsedovi Německé sociálně demokratické dělnické strany (DSAP) v Československu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Operátoři

Pane senátore, dobrý den, myslíte, že je šance, že se někdy dočkáme slibovaného čtvrtého operátora a tím i levnějších cen? Kdo je odpovědný za to, že tu nemáme čtvrtého operátora? Někde jsem četl, že tu být nemůže, což nechápu. Žijeme přeci ve svobodné a tržní ekonomice nebo ne? Nevím, zda mi dokáže...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

České Budějovice: Část Vrbenské ulice čeká kompletní obnova, náhradní MHD je zajištěna

7:37 České Budějovice: Část Vrbenské ulice čeká kompletní obnova, náhradní MHD je zajištěna

V květnu začne kompletní rekonstrukce 230 metrů dlouhého úseku ulice Vrbenská v místě od křižovatky …