Brno: Přípravy na stavbu dalších protipovodňových opatření pokračují

27.09.2020 8:37

Rada města Brna ve středu projednala tři body týkající se protipovodňových opatření (PPO). Zastupitelům radní doporučili schválit smlouvu o vypořádání práv s Povodím Moravy a nákup pozemků potřebných pro výstavbu PPO.

Brno: Přípravy na stavbu dalších protipovodňových opatření pokračují
Foto: Brno-stred.cz
Popisek: Nová radnice v Brně

„Výstavba protipovodňových opatření je klíčová pro další rozvoj města. Na středečním jednání jsme se zabývali vypořádáním práv se společností Povodí Moravy. To nám převede do majetku za 202 tisíc korun nynější nábřežní zeď po obou stranách Svratky od železničního mostu Uhelná v délce necelých dvou kilometrů a také v Pisárkách v délce 700 metrů. V těchto místech dojde k přeměně koryta, které bude rozšířeno a upraveno do pozvolnějšího přechodu do dna řeky,“ uvedl 1. náměstek primátorky Petr Hladík.

Další dva projednané body se týkaly odkupu pozemků, které jsou potřebné pro výstavbu PPO v lokalitě Sokolova–Vomáčkova. „Pro tuto etapu pokračují přípravy, a to majetkoprávním vypořádáním v této lokalitě. Zamýšlíme zde vykoupit 7 pozemků za cenu přibližně 31,5 milionu korun. Finální slovo bude mít v této věci zastupitelstvo,“ dodal Petr Hladík.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Petr Bendl byl položen dotaz

Pomoc zemědělcům

Dobrý den, jste pro pomoc zemědělcům kvůli nepřízni počasí? Já to narovinu nechápu. Proč se pořád zemědělci tak podporují? Netvrdím, že to mají lehké, ale kdo to má dnes snadné? A podporují se snad jiná odvětví, protože se jim nedaří? Neměli by se zemědělci na takovou situaci připravit a třeba nějak...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ostrava: Švýcarští pořadatelé hokejového mistrovství světa v roce 2026 si přijeli pro užitečné tipy

22:09 Ostrava: Švýcarští pořadatelé hokejového mistrovství světa v roce 2026 si přijeli pro užitečné tipy

Hokejové mistrovství světa se roku 2026 bude konat ve švýcarských městech Curych a Fribourg. Právě z…